Estetik dolandırıcılarına polis baskını

Estetik dolandırıcılarına polis baskını
Aksaray'da estetik dolandırıcıları polis takibi sonucu yakayı ele verdi.

Aksaray'da bir doktor ve ekibi, kendilerine burun ve burun estetiği ameliyatına gelen hastalardan malzeme parası adı altında para talep ederek ortaklarının işlettiği medikal dükkanına yönlendiriyor ve yaptıkları estetik ameliyatları sağlık ameliyatı gibi göstererek kamuya yüksek miktarda zarar verdiği tespit edildi.

Polisin 6 aydır bir takip sürecinin ardından bu dolandırıcı doktor ve ekibini operasyonla yakaladı.

7 ay önce bir hastanın polise şikayeti üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda geniş çaplı bir araştırma başlattı. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) branşında hizmet veren ve daha sonra istifa eden doktor S.Ç. (41) ile ortakları T.Ö. (50) ve A.V. (44) üzerinde teknik ve fiziksel takip gerçekleştirildi.

KOM ekipleri, 6 aylık takip sürecinde doktor ve ekibinin suçlarını delillerle ortaya çıkardıktan sonra operasyon için harekete geçti. Özel muayenehane ve medikal dükkanına yönelik yapılan operasyonlarda doktor ve medikal işletmecisi iki arkadaşı gözaltına alındı. Doktor ve ekibinin "İrtikap-Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama-Kamu Kurumu Aleyhine Dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındığı, hastalardan malzeme parası adı altında para talep ederek kamuyu zarara uğrattıkları belirtildi.

Gözaltına alınan doktor ve ekibi, emniyetteki sorgularının ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi.

Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.