Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Esrarengiz seslerin başı sonu yok

Selanik'teki esrarengiz sesten sizlere söz etmiştim. Bugünde ABD, Ukrayna, Almanya ve Belarus'ta da duyulan esrarengiz seslerden söz edeceğim. Bu dört ülkede de aynı sesin duyulması birçok komplo teorisinin üretilmesine neden oldu.

İşte bazılarından örnekler ve bazı bilimsel tahminler:

1- Tektonik tabakaların sürtünme sesi

2- Atmosfer basıncı nedeniyle oluşan ses

3- Spesifik bir alanda gerçekleşen bir inşaatın sesi

4- Uzaylılar

5- ABD'nin HAARP teknolojisi (Daha önce de benzer bir olay yaşanmış ve bu sesin kaynağı olarak yine HAARP gösterilmişti)

6- Kıyamet trompeti

Gökyüzünde bir anda başlayan ve oldukça uzun süren trompet sesine benzeyen garip ses, yerel halkı şaşkına çevirdi. Gökyüzünde sese neden olabilecek hiç bir şey görünmemesinin ardından dünyanın dört bir yanından aynı sesin kaydedildiği vidyolar gönderilmeye başlandı.

Yunanistan, ABD, Ukrayna, Almanya, Belarus'ta yaşanan olayların haricinde Karaiplerde de benzer sesler duyuldu. Araştırmacıların yeni keşfettikleri Karayip denizinden gelen ses gizemini koruyor.

Karayip denizinde araştırma yapan bilim adamları, çok güçlü olan bu sesin  aslında insan kulağı ile duyulabilmek için çok düşük frekekanslarda olduğunu söylediler. Bir ıslık gürültüsüne benzetilen ses ile yapılan bir araştırma sırasında karşılaşıldığını belirttiler. Gelecekte neler olabileceğini tahmin etmek için 60 yıldır bölgede yapılan deniz Liverpol Üniversitesi'nden gelen bilim adamları bölgedeki okyanus aktivitesini anlama ve açıklığa kavuşturmak için 4 farklı model denedi ancak hiçbiri işe yaramadı. Bu konuda Gizmodo'ya açıklamalarda bulunan Chris Hughes adlı araştırmacı, okyanus basıncına 4 model üzerinden oldukça farklı nedenler aradıklarını ancak çalışmanın bir işe yaramadığını belirterek gizemli durumu gözler önüne serdi. Uzun yıllara dayanan deniz seviyesi ve basıncı okumaları yapan araştırmacılar ortaya çıkan sesi bir ıslık şeklinde tarif ediyor. Yukarıda duyabileceğiniz sese "Rossby Islığı" adının verilmesi ise Rossby dalgalarına neden olduğunun düşünülmesi. Araştırmacılar duyulan seslerin Kuzey Atlantiğin tamamını etkilediğini tahmin ediyor ve bu alandaki çalışmaların sürdürülmesi gerektığını belirtiyorlar. Bakalım önümüzdeki günlerde gizemli sesler başka ülkelerde de ortaya çıkacak mı?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları