Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Esrarengiz sesler dünyayı sarsıyor

Son zamanlarda dünyanın çeşitli yerlerinde  duyulan esrarengiz sesler heyecan yaratıyor. Bunlardan biri de en son Selanik'te  görüldü.Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır devam eden gizemli bir ses kentte merak uyandırdı. Günlerdir devam eden esrarengiz sesin sırrı çözülemedi.Yapılan tüm aramalara rağmen sesin kaynağı bulunamadı. Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, "Baş ağrısı yapan ses, sanki bir meteorun içerisinden geliyor gibi ama kaynağını bulamıyoruz, çıldırmak üzereyiz" diye konuştu.

Genellikle geceleri ortaya çıkan ve sabaha kadar süren gizemli sesin bulunması için Selanik Belediyesi, Sivil Koruma ekipleri, Günlük Yaşam ve Acil Müdahale ekibi yaptığı tüm aramalara rağmen sesin kaynağını bulamadı. Kentte yaşayanların büyük bölümünün sesin gerginliği ve yarattığı titreşim nedeniyle uyuyamadığı belirtildi.

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, gizemli sesin sabit bir hızda sürekli tekrarlanan bir vuruş olarak kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, "Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor, başlıyor saatler sürüyor, bir ara duruyor, yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık, gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere, çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor" dedi.

Selanik'te yaşayan bazı Yunanlılar ise sesle birlikte zaman zaman titreşimler de hissettiklerini  söylediler. Arapoglou, Jeoloji ve Makine Mühendisleri Birliği'nden yardım istendiğini, sesin kaynağının bulunması için çalışmalara başlandığını ve henüz bir sonuç alınamadığını sözlerine ekledi.

Selanik Aristoteles Üniversitesi Jeoloji Bölümü Başkanı Jeofizik Prof. Costas Papazachos ise yaptığı açıklamada "Sesin jeolojik kökenli olduğuna dair herhangi bir belirti yok. Ritmik vuruşlarla duyulan periyodik bir ses, yüzde 100 insan kaynaklıdır" ifadelerini kullandı.

Sizlere Selanik'teki olaydan söz ettim. Bundan sonra da dünyanın çeşitli yerlerinde duyulan esrarengiz seslerden de fırsat buldukça söz edeceğim.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları