Eskişehir’e meteorolojik uyarı yapıldı

Eskişehir’e meteorolojik uyarı yapıldı
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporunda Eskişehir’de hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı öngörülürken, kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yapıldı.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hafta sonu hava tahmin raporuna göre Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölge genelinde parçalı, zamanla çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı bir havanın hâkim olması beklenirken, gece saatlerinden sonra yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edildi. Yağışların öğle saatlerinde Eskişehir'in güneydoğu kesimlerinde olacağının öngörüldüğü raporda hava sıcaklığının 1 ila 3 derece düşeceği bekleniyor.

TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda rüzgârın bölge genelinde kuvvetli ve yer yer fırtına (saatte 70-90 kilometre) şeklinde eseceği tahmin edilirken, “Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Yayımlanan hava tahmin raporuna göre Eskişehir’de en yüksek sıcaklığın 19 derece ile Mihalgazi ilçesinde olması beklenirken, en düşük ise 12 derece ile Han ve Mihalıççık ilçelerinde olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.