Eskişehir'de Kaçak Kazı Yapan Şüpheliler Suçüstü Yakalandı

Eskişehir'de Kaçak Kazı Yapan Şüpheliler Suçüstü Yakalandı
Eskişehir Jandarma ekipleri kaçak kazı yapanları suçüstü yakaladı.

Eskişehir'de, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, Odunpazarı ilçesinde kaçak kazı yapılacağı bilgisi elde edildi. Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonda, 2 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde, kaçak kazı alanında 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde bir çukur açıldığı belirlendi. Operasyon kapsamında elde edilen deliller arasında 1 adet kazma, 1 adet manivela ve 1 adet kürek de bulunuyor. Şüphelilerin kullandıkları malzemelere el konulurken, kaçak kazı alanındaki illegal faaliyetlere son verildi.

Gözaltına alınan şüphelilere, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan işlem başlatıldığı öğrenildi. Ekipler, olayla ilgili detaylı soruşturmayı sürdürerek kaçak kazı faaliyetlerine karşı kararlı bir mücadele sergilemeye devam ediyor.

aw130484-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.