Eski kız arkadaşını kafa darbeleriyle yaraladığı öne sürülen sanığa 5 yıl 2 ay hapis

Eski kız arkadaşını kafa darbeleriyle yaraladığı öne sürülen sanığa 5 yıl 2 ay hapis
Bursa'da eski kız arkadaşını zorla arabasına bindirerek yüzüne birçok kere kafa atıp yaraladığı, aynı zamanda hakaret ve tehdit savurduğu nedeniyle yargılanan şahsa 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Bursa 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık İrfan Ş, söz konusu suçun mağduru Sibel Kahraman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından vekil ve tarafların avukatları bulundu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılmasını ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

Söz konusu suçlama hakkında ifadesine başvurulan sanık İrfan Ş., müştekinin hayati tehlikesinin olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Mahkeme kararını açıklayarak sanığa, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl, "tehdit" suçundan 9 ay, "hakaret"ten 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

MAĞDURUN AVUKATI İTİRAZ EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Sibel Kahraman'ın avukatı Semih Altın, duruşma sonrası yaptığı açıklamada sanığın 100 kilo olduğunu, müvekkilinin ise minyon bir kadın olması sebebiyle atılan kafa darbelerinin ölümcül olabileceğini dile getirdi.

Müvekkilinin sanıktan daha önceleri de şikayetçi olduğunu ifade eden Altın, müvekkilinin hayati tehlikesinin bulunduğunu, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan hüküm giymesi gerektiğini, 9 kez müvekkiline kafa atan sanığın mağdurda beyin kanamasına yol açabileceğini, bu yüzden üst mahkemeye itiraz edeceklerini vurguladı.

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

Sanık İrfan Ş. ile eski kız arkadaşı Sibel Kahraman, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yıl 10 Eylül 2023 tarihinde eğlence mekanında karşı karşıya gelmişti. Kahraman'ı zorla arabasına bindiren İrfan Ş. mağduru defalarca kafa darbesi ile yaralamıştı. Araçtan inen Kahraman, hastanede tedavi altına alınmış, İrfan Ş. ise gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.