Eski Emniyet Müdür Yardımcısı uyuşturucudan 18 yıl hapis cezası aldı

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı uyuşturucudan 18 yıl hapis cezası aldı
Edirne eski Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Ağsakal, yargılandığı uyuşturucu davasında 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 3 sanık ise 9 yıl 2'şer ay hapis cezası aldı.

Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda 18 Kasım 2022'de Türkiye'ye giren bir kamyonetin gizli bölmesinde gümrük muhafaza ekipleri 13 kilo 250 gram esrar bulmuştu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, uyuşturucularla ilgili Ahmet Uygur, Serkan Aydoğu ve Birol Eroğlu tutuklanmış, uyuşturucu kaçakçılarına yardım ettiği belirtilen görevli emniyet müdür yardımcısı Zeki Ağsakal ise gözaltına alınmıştı.


Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı sanıklar için 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davada bugün karar çıktı. Duruşmada tutuklu sanıklar ile ev hapsi verilen Ağsakal da katıldı. Savunmasını yapan Ağsakal, üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi. Tutuklu 3 sanık ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini söylediler.

Mahkeme Zeki Ağsakal'a 'uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç' etmek suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Davanın diğer sanıkları Ahmet Uygur, Serkan Aydoğu ve Birol Eroğlu ise etkin pişmanlık hükmünden yararlandı ve , 9 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılarak adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.