Eski başbakana parti ve bornoz faturası: Devletin imkanlarını kullanmış

Eski başbakana parti ve bornoz faturası: Devletin imkanlarını kullanmış
İngiltere'de 45 günlük başbakanlık yaptıktan sonra istifa eden Liz Truss geçmişte yaptığı harcamalar nedeniyle 12 bin sterlinlik ceza ile karşı karşıya kaldı

NTV - Eski İngiltere Dışişleri Bakanı ve Boris Johnson''ın istifasınından 45 gün başbakanlık görevini yapan Liz Truss, İngiltere''nin en kısa süre görevde kalan başbakanı olarak tarihe geçmişti.

Truss, geçtiğimiz yaz dışişleri bakanlığı görevindeyken, devlete ait Chevenin malikanesinde kaybolan eşyalar nedeniyle tekrar gündeme geldi.

Malikanede kaybolan eşyalar ve partiye dönüşen toplantılar nedeniyle 12 bin Sterlinlik (Yaklaşık 300 bin lira) bir faturayla karşı karşıya kaldı.

Bu fatura, malikanede kaybolan terlik bornoz ve terlikler ile birlikte; kendisinin ve yardımcılarının tükettiği yiyecek içecekleri de kapsıyor.

Bu masrafların kendisine fatura edilmesinin sebebi olarak bu harcamaların devletle bağlantılı değil, partinin siyasi faaliyetleriyle alakalı olması gösterildi.

Truss, devlete ait malikaneyi başbakanlık binası gibi kullanmakla , yakın çevresiyle malikanede partiye dönüşen toplantılar yapmakla itham ediliyor.

Johnson''ın ardından 45 gün başbakanlın koltuğunda oturan Truss, daha sonra koltuğu 25 Ekim''de koltuğunu Rishi Sunak''a devretmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.