Esenyurt'ta mahalle sakinleri zehir soluyor

Esenyurt'ta mahalle sakinleri zehir soluyor
Esenyurt Kıraç'ta faaliyet gösteren 3 tekstil fabrikasının bacasından özellikle akşam saatlerinde yoğun dumanlar yükseliyor. Dumanın çok kötü koktuğunu, gözlerini ve boğazlarını yaktığını söyleyen mahalleli duruma tepkili.

Esenyurt Kıraç'ta bulunan 3 tekstil fabrikasının iddiaya göre, özellikle akşam saatlerinde çevreye saldığı yoğun dumanlar mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Sağlıklarından endişe eden vatandaşlar havaya salınan yoğun dumanın çok kötü koktuğunu, gözlerini, boğazlarını yaktığını ve göz gözü görmediğini ifade etti.

esenyurtta-fabrika-bacalari-isyan-ettirdi-gaz-maskesi-dagitsinlar-rahat-nefes-alalim-8997-dhaphoto4.jpgBirçok yere başvurduklarını ancak bir çözüm bulunamadığını söyleyen Esenyurt Osmangazi Mahallesi Muhtarı Mustafa Aslan, "Ben yetkililer denetim için geldiklerinde filtreyi taktıklarını, gittiklerinde ise çıkarttıklarını düşünüyorum. Duman'ın halk sağlığına zarar vermediğini söylüyorlar. Vatandaşın dumandan gözleri yaşarıyor, nasıl halk sağlığına zarar vermez. Bu dumana nasıl temiz deniliyor anlamış değilim. Mahallenin üstünü acı bir duman sarıyor" dedi.

esenyurtta-fabrika-bacalari-isyan-ettirdi-gaz-maskesi-dagitsinlar-rahat-nefes-alalim-8997-dhaphoto3.jpgÇocuklarıyla parkta vakit geçiremediğini belirten mahalle sakini Elif Tunalı, "Kokudan ne yatabiliyoruz, ne de kalkıp oturabiliyoruz. Parka gelip oturup çocuklarımla vakit geçiremiyorum. Zaten göz gözü görmüyor. Hep kokudan hem de görüntüden çok rahatsız oluyoruz. En azından evimizin penceresini açıp dışarı bakabilelim istiyoruz" dedi.

esenyurtta-fabrika-bacalari-isyan-ettirdi-gaz-maskesi-dagitsinlar-rahat-nefes-alalim-8997-dhaphoto1.jpgMahalle sakinlerinden Rıdvan Zakiroğlu, "Bence mesai saati bittikten sonra özellikle akşam saatlerinde bu dumanı havaya salıyorlar. Kendimizi kimya savaşındaymışız gibi hissediyorum. Halka gaz maskesi dağıtsınlar rahatça o şekilde nefes alabilelim. Bu zehir gözlerimizi yakarken nefes aldıkça da ciğerlerimize doluyor ve gırtlağımızdan aşağısını yakıyor" şeklinde konuştu.

esenyurtta-fabrika-bacalari-isyan-ettirdi-gaz-maskesi-dagitsinlar-rahat-nefes-alalim-8997-dhaphoto2.jpgÖte yandan Esenyurt Belediyesi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, fabrikalarda su buharı ağırlıklı emisyon çıkışlarının olduğu belirtildi. Ayrıca, "Ölçüm şartları sağlanmadığında bacaya bağlı hattın durdurulacağı yazılı veya sözlü olarak işletmelere iletilmişti. Bu kapsamda daha önce birkaç defa işletme süreçlerinin durdurulması sağlanmıştır" sözlerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.