Eros'un katili İbrahim Keloğlan için yasa uygulanmıyor mu ‘Avukat Erkan Yalçın’dan çarpıcı açıklama'

Eros'un katili İbrahim Keloğlan için yasa uygulanmıyor mu ‘Avukat Erkan Yalçın’dan çarpıcı açıklama'
Bir sitede işkence edilerek öldürülen Eros isimli kedinin şüphelisi İbrahim Keloğlan'nın serbest bırakılmasına ilişkin Avukat Erkan Yalçın, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başakşehir’de bir sitede işkence edilerek öldürülen Eros isimli kedinin şüphelisi İbrahim Keloğlan ise serbest bırakıldı. Bu duruma pek çok avukat tepki göstermeye başladı. Bunlardan biri ise Avukat Erkan Yalçın, oldu. Yalçın, 2021 yılındaki yasayı hatırlatarak uygulanmadığını aktardı.

Ünlü avukat Erkan Yalçın, Eros adlı mahalle sakini kedinin canice katledildiğini belirtirken katiline, iyi hâl indirimi alarak serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Bu durum, ülkemizin hukuk sistemine olan güvenini bir kez daha sarstı” dedi.

YALÇIN: ÇOK AĞIR CEZALAR ALMASI GEREKİYOR

Hayvana karşı işlenen suçların, insanlarla eşit değerlendirilmediğini aktaran Yalçın, örnek vererek “Bir köpeği yakarak öldüren, bir kediye tecavüz eden faillere tatmin edici bir yaptırım uygulanmadığı için ellerini kollarını sallayarak aramızda gezmeye devam edebiliyor. Sözde hayvanların yararına değiştirilen ancak pek bir işe yaramayan yasamızda tekrar düzenlemeler yapılıp hayvanlara işkence eden ve öldüren katillerin çok daha ağır cezalar alması gerekiyor.” dedi.

eros-kedi.jpg

“6 AYDAN 4 YILA KADAR CEZA ALMASI GEREKİYORDU”

Türkiye’de hayvanlara işkence edip öldürmek, uzun süre “kabahat” kapsamında sayıldığını söyleyen Yalçın, 2021 yılındaki yasanın uygulanmadığını aktardı. Yalçın, "Yasa değişikliği taleplerindeki yoğun artışa bağlı olarak 2021’de yapılan değişiklik sonucu, 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” kapsamında hayvana şiddete yönelik yaptırımlar arasına hapis cezası da girmiş oldu. Bu değişikliğe göre bir evcil hayvanı kasten öldüren kişinin 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alması gerekiyor fakat şimdiye kadar; işkence, öldürme, eziyet etme, tecavüz etme gibi hayvana yönelik birçok şiddet olayı yaşanmış olsa da üst sınırdan ceza alan kimse olmadı” ifadelerini kullandı.

av-erkan-001.jpg

NE OLMUŞTU

İstanbul Başakşehir'de yer alan bir sitede 1 Ocak sabaha doğru 03.15 sıralarında İbrahim Keloğlan, asansörde karşılaştığı Eros adlı kediyi tekmeledi. Kedinin asansörden kaçmasına rağmen onu takip eden Keloğlan, kediyi apartman içinde sıkıştırarak işkence etmeye devam etti. Sitede yaşayanlar tarafından bakılan Eros, aldığı darbeler sonrası yaşamını yitirdi. Olayın sitedeki güvenlik kamera kayıtları ile anlaşılması sonrası Keloğlan hakkında dava açıldı. Fakat 8 Şubat günü görülen davanın ilk duruşmasında Keloğlan, iyi hal indirimi ile serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.