Erdoğan, Türkiye-Hindistan İş Zirvesi'nde

Erdoğan, Türkiye-Hindistan İş Zirvesi'nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hindistan ile ilişkilerimizi geliştirmek için gereken tüm adımları atmakta kararlıyız." dedi.

Erdoğan, Türkiye-Hindistan İş Zirvesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taj Palace New Delhi Otel'de gerçekleştirilen Türkiye-Hindistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, genç ve nitelikli iş gücü, büyük iş pazarı, disiplinli finans sektörü, gelişmiş altyapısı, rekabetçi özel sektörü ile bölgesinde ve dünyada ekonomik olarak önemli bir aktör haline geldiğini söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizde yatırım yapmak isteyen Hindistan firmalarına Yatırım Destek Ajansımız ve diğer kuruluşlarımız vasıtasıyla her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız." dedi. 

"Ticaretimiz üzerindeki kur baskısını azaltmalıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ticaretimiz üzerindeki kur baskısını azaltmalıyız. Yani milli paralarımızla karşılıklı olarak ithalat ve ihracatı yapabiliriz. Bu konuda ilgili birimlerimizin görüşmesinde fayda var."

"Özellikle Hindistan'daki 100 Akıllı Şehir Projesi'nde Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya hazır olduklarını da burada müjdelemek isterim." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Son yıllarda düğünlerini ülkemizde yapan Hintli ailelerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını görüyoruz. Tüm bu imkanları geliştirmek suretiyle 2017 yılında daha fazla Hint turisti ülkemize bekliyoruz. Özellikle balayı için ülkemiz çok müsait, bunun için de bekliyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.