Erdoğan’dan memurları sevindirecek zam açıklaması! “Telafi etmek boynumuzun borcu”

Erdoğan’dan memurları sevindirecek zam açıklaması! “Telafi etmek boynumuzun borcu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programında yaptığı açıklamayla memura yapılacak yüksek zammın sinyallerini verdi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleriyle mücadeleden AB üyeliğine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında orta gelirlileri de ilgilendiren konulara değinen Erdoğan, memurlara yüksek zammın sinyalini verdi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ VE AB ÜYELİĞİNE DEĞİNDİ

Erdoğan yaptığı konuşmada terörle mücadele ile ilgili, “PKK'sından FETÖ'süne, tüm terör örgütlerini yurt içinde faaliyet yapamaz hale getirdik. Geleceği parlak yapıların kuruluşuna ve etkinliğinin artmasına ön ayak olduk. İslam İş Birliği Teşkilatı'nın kuruluş gayeti olan Kudüs'ün savunması için faaliyet aldık" ifadelerini kullandı.

erdogaan.jpg

AB üyeliğinde çıkan sorunlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye girememesinin nedeninin birlik içindeki bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı aleni düşmanlığı olarak açıkladı. Erdoğan, “AB'ye giremememizin nedeni, birlik içindeki bazı ülkelerin Türkiye'ye karşı aleni düşmanlığıdır. Umudunu yitiren AB, Türkiye'nin kapısını çok çalacak. BM kürsüsünden küresel yönetimin ve güvenliğin reforma tabi tutulması gerektiğini aktardık. Bu çağrımız daha çok ses getiriyor" şeklinde konuştu.

KÜRESEL KRİZİN GÖLGESİNDE KALDI

Ekonomide büyük başarıların küresel krizin gölgesinde kaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Ekonomide elde ettiğimiz büyük başarılar, küresel ekonomideki olumsuzluklar nedeniyle gölgeleniyor. İnşallah bu olumsuzları gelecek seneden itibaren kademe kademe ortadan kaldıracağız. Ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MEMURLARI İLGİLENDİREN ZAM SİNYALİ

Memurlar olarak bilinen orta gelirli kesimin refahıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığını çözmekte kararlıyız. Bu süreçte refahı aşınan dar ve orta gelirli kesimin payını telafi etmek de boynumuzun borcudur. Çalışan, üreten, kazanan Türkiye tablosunun önüne geçmek için kurulan tezgahlar, oynanan oyunlar, daha berrak bir şekilde karşımıza çıkıyor." diyerek yüksek maaş zammının sinyallerini verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.