Erdoğan: Çözüm bağımsız Filisitin devleti

Erdoğan: Çözüm bağımsız Filisitin devleti
Ankara'da Avusturya Başbakanı Nehammer ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan düşürülen Türk SİHA'sına ilişkin ABD'ye sert tepki gösterdi. Konuşmasına ağırlıklı olarak Filistin İsrail savaşına ayıran Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda da mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin insansız hava aracını Amerika düşürüyor. Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Bunu ne ile izah edeceğiz. İşine geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman Amerika maalesef terör örgütlerini eğitiyor. Bunları da görelim. " dedi.

Erdoğan, ABD'nin İsrail'e uçak gemisi göndermesini de eleştirerek "ABD'nin uçak gemisinin İsrail'de ne işi var?" diye sordu.

Erdoğan'dan Türkiye'nin üyeliğine ilişkin AB'ye de mesajlar gitti. Erdoğan "Avrupa'nın bütünleşmesi ancak Türkiye'nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz."dedi.

ERDOĞAN'IN FİLİSTİN İSRAİL SAVAŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

'Adil bir barışın kaybedeni olmaz' düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart.

erdo1.jpg

Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?

Nasıl arabuluculuk yaparız bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz bir an önce bu savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun.

Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.