Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu

Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Virüs bütün bünyeyi sarmış vaziyette. Bu işi öyle ufak tefek olarak ele alamayız.

MEDYA TEMSİLCİLERİNE İFTAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Virüs bütün bünyeyi sarmış vaziyette. Bu işi öyle ufak tefek olarak ele alamayız. Bu sürece gelene kadar bizim de eksiklerimiz, yanlışlarımız olmuş olabilir. Göremediğimiz, gözden kaçırdığımız şeyler olabilir. Bundan dolayı iş buraya kadar gelmiş olabilir. Fark ettik şimdi de üzerine üzerine gidiyoruz." dedi.

Erdoğan, Huber Köşkü'nde medya temsilcilerine verdiği iftarda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

"15 Temmuz'da olanların akıbeti belli." diyen Erdoğan, bu konuda daha işlerinin bitmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü 15 Temmuz'un banileriyle yapacağımız çok büyük işler var. Onlarla vereceğimiz mücadele öyle az buz değil, bakın her yerden bir şeyler çıkıyor. Virüs bütün bünyeyi sarmış vaziyette. Bu işi öyle ufak tefek olarak ele alamayız. Bu sürece gelene kadar bizim de eksiklerimiz, yanlışlarımız olmuş olabilir. Göremediğimiz, gözden kaçırdığımız şeyler olabilir. Bundan dolayı iş buraya kadar gelmiş olabilir. Fark ettik, şimdi de üzerine üzerine gidiyoruz." diye konuştu.

Medya dünyasının Türk demokrasisine verdiği katkılar dolayısıyla katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim özellikle bir başka ricam da şudur, gerçekten sizler gerek hükümetimizle gerek şahsımla, ne konuşuyorsam, aynı şeyi konuşmak zorunda değilsiniz ama bir şeyi özellikle rica ediyorum o da şudur: Yerli ve milli olarak ülkemizin ve milletimizin menfaatinin olduğu yerde bana göre diğerleri teferruattır. Buna bizim dikkat etmemiz lazım. İşte şu anda dağlarda olanlarla dağlara kaçırılanlar ve onların verdiği desteklerle ülkemizi hala karıştırmanın gayreti içinde olanlar, ekonomide ciddi bir sıçramanın işaretlerinin ortaya çıktığı bir dönemde bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yoktur. İşte ilk çeyrekte yüzde 5 gibi bir büyümenin yakalandığı Türkiye, artık 2017'yi çok daha farklı bir şekilde inanıyorum ki oranlarını yükselterek gerçekleştirecektir. İhracatta bugün de söyledim inşallah şu andaki işaretler 155 milyar doları gösteriyor. Ben onun da üzerine inşallah çıkacağımıza inanıyorum. Koşuyoruz, koşturuyoruz, daha iyi bir yere varacağız. Tabii bu da bize yetmiyor, çünkü 2023 hedeflerimiz çok büyük."

- "Halkımızın morallerinin yüksek tutulması sizlerle beraber olacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hedefleri yakalamaları gerektiğini ifade ederek, "Burada moral denilen bir olay var. Halkımızın morallerinin yüksek tutulması sizlerle beraber olacaktır. Gerek yazılı gerek görsel medyada halkımız bu enformasyon kanallarının kendilerini teşvik edici mahiyette olduğunu gördüğünde inanıyorum ki herkes işine çok daha farklı sarılacaktır. Sizler bu işin bilgide inanıyorum ki lojistiği durumundasınız ve bunu psikolojik olarak vermek halkımızı çok daha farklı bir yöne doğru götürecektir. Bunun yanında da özellikle yatırımcılarımızı teşvik edecektir." dedi.

Bugün bir vatandaşla yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, bunu şu sözlerle aktardı:

"Çünkü bugün mesela bir vatandaşımız geldi. Bir yeri satın almış ve bu yer bir fabrika, şimdi oraya 3,5 milyar dolar yatırım yapmak için hazırlıklarını yapmış, 'İşte Cumhurbaşkanım bu yatırımların inşallah açılışında beraber olabilir miyiz?' diyor. Bu soru tabii beni uçuruyor da fakat bakın vatandaş demek ki bir şeyi yakalamış. Dedik ki 'Gökten ne yağar ki yer kabul etmez. Tabii ki sizinle beraber olacağız. Hele hele böyle bir yatırım.' Şimdi bunlar bizim için önem arz ediyor. Bir başka girişimcimiz geldi, 'Biz şu anda bu yıl sonuna kadar 800 kişiyi daha istihdam edeceğiz.' Bunlar bir şeyi gösteriyor. Demek ki işsizlik 1 puan azaldı ama daha da azalacak. Hele hele şimdi mevsimsel koşullar da başlıyor. Turizmde hareketlilik başladı. Buralarda sizlerin desteği inanıyorum ki ülkeme sizlere çok şeyler kazandıracaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini katılımcıların yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve gelecek Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek tamamladı.

 

(Bitti)

Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu

Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu

Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu

Erdoğan, medya temsilcileriyle iftarda buluştu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.