EPDK'dan akaryakıt şirketlerine düzenleme

EPDK'dan akaryakıt şirketlerine düzenleme
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) bazı akaryakıt şirketlerinin iletim ve depolama tarifelerinde değişiklik yapıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) bazı akaryakıt şirketlerinin iletim ve depolama tarifelerinde değişikliğe gidildi.

Konuyla ilgili kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Akpet Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin Kocaeli'deki, Körfez İletim Tesisi'nin iletim hizmet bedeli, metreküp başına benzin ve motorin için 3,15 lira, ton başına fuel oil için 3,15 lira olarak belirlendi.

İletim bedellerinde, motorin ve benzin türlerinde yıllık 50 bin metreküp olarak yapılan teslimlerde ise yüzde 90,48 indirim uygulanacak.

EPDK Ataş Anadolu Tasfiyehanesi AŞ'nin Depolama Lisansı kapsamında, Mersin'deki Karaduvar Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi ile Liman Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi'nin depolama tarifesinin "HADLER" başlıklı beşinci maddesinde de değişiklik yaptı.

Buna göre, Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere lisans sahibi, benzin, motorin ve fuel oil türleri için bin 500 metreküpten az ve tüm akaryakıt türleri için depolama süresinden az ise talebi reddedecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.