'Enes İdlib'deki katliamları belgelerken şehit oldu'

'Enes İdlib'deki katliamları belgelerken şehit oldu'
Rusya'nın İdlib'e düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Anadolu Ajansı serbest habercisi Diyab'ın iş arkadaşı Kutayni, arkadaşının rejim ve destekçilerinin işlediği suçları belgelediği sırada hayatını kaybettiğini söyledi.

Rusya'nın İdlib'e düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Sivil Savunmanın (Beyaz Baretliler) medya çalışmalarını yürüten ve Anadolu Ajansı (AA) için de serbest habercilik yapan Enes Diyab'ın iş arkadaşı Hamid Kutayni, Diyab'ın hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Kutayni, "Enes'in ölmesi bizim için büyük bir kayıp. Enes, Esed rejimi ve destekçilerinin katliamlarını belgelerken şehit oldu. Yokluğundaki acı her gün daha da artıyor." dedi.

Enes'in Han Şeyhun’daki "katliamları" belgelerken şehit düştüğünü kaydeden Kutayni, "Enes gitti ancak onun rejim ve destekçilerinin katliamlarına ilişkin çektiği ve belgelediği dosyalar kaldı. Enes’i öldüren suçlu serbest dolaşırken, Enes aramızdan ayrıldı." diye konuştu.

Kutayni, Diyab'ın 4 yıldır Sivil Savunmanın medya çalışmalarında yer aldığını anımsatarak "Enes hakkında ne söylesem azdır. Hedeflerine ulaşmak için bütün riskleri göze alırdı. Bizimle işe başlamadan önce Beyaz Baretlileri çok severdi. Hayali bizimle çalışmaktı. Hayali gerçek oldu." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.