Emre Şirin: Aman dikkat rekor satış gelecek

Emre Şirin: Aman dikkat rekor satış gelecek
Uzman isim o yatırım aracını işaret ederek rekor satış geleceğini açıkladı.

Ünlü ekonomist Emre Şirin, borsa tarafında yatırım yapacaklara kritik uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son dönemde rekor kıran borsa oldu.

BORSA VE MEVDUAT FAİZİ REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 puan artırarak yüzde 50 seviyesine getirdi. Bu ciddi artış ise borsa tarafını olumlu etkilediği görüldü. BİST 100 tarihinde ilk kez 10 bin seviyesine geldi. Aynı şekilde mevduat faizleri ise yüzde 50 seviyelerine gelerek rekor tazeledi.

dolar-tl.webp

UZMAN İSİMLER UYARIYOR

Döviz, gram altın ve bitcoin tarafında yaşanan düşüş ve faizlerdeki artış ile beraber TL varlıkları önem kazanmaya başladı. Bist 100 10 bin 276 seviyesinden işlem görüyor. Ancak TL varlıklarındaki ciddi artışlar sonrası kritik uyarılarda uzmanlar tarafından yapılmaya başlandı.

ŞİRİN: YANLIŞ KARAR ALMAYIN

Ünlü ekonomist Emre Şirin, Borsa varlıklarının ciddi oranda yükseldiğini belirtirken gelecek haftada borsada yaşanacakları anlattı. Şirin, “Borsada piyasa açıldığında yalandan bir coşku oluşabilir. Küçük yatırımcılar ise hemen bu artış ile girebilir. Ondan sonra da kar satışları gelir. Günlük olarak bakan küçük yatırımcı için stresli ve yanlış karar alınabilecek bir süreci de beraberinde getirebilir” dedi.

Şirin gelecek hafta borsa için bir iki gün dikkatli bakmakta fayda olduğunu söylerken, dikkatli olunması konusunda uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.