Emekliye yeni zam hesabı İşte beklenen emekli maaş zammı

Emekliye yeni zam hesabı İşte beklenen emekli maaş zammı
Yeni yıla çok az bir zaman kaldı. Yapılan son açıklamalara göre emeklilerin gözü, kulağı yapılacak olan emekli maaş zammına çevrildi. Emekliler, zam oranını merakla bekliyor.

2024 yılına yaklaşırken, Türkiye'deki emeklilerin en çok merak ettiği soru, Ocak ayında ne kadar zam alacakları oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, emekli maaşlarına yapılacak zammın hesaplanmasında önemli bir rol oynuyor. Henüz Kasım ve Aralık aylarının verileri belli olmadı, ancak şu ana kadar açıklanan rakamlar zammın tahmin edilmesine yardımcı oluyor.

1609744777057-emekli.jpg

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM GELİYOR?

SSK, Bağ-Kur, memur ve EYT emeklileri için Ocak 2024'te yapılacak zam oranları merak ediliyor. Bu emekliler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerine göre altı ayda bir maaşlarında artış görüyor. Ancak bu artışın yeterli olup olmadığı tartışma konusu oluyor. Emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah payı zammını yakından takip ediyor.

2238588.jpg

YENİ ZAM ORANLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son dört ayın enflasyon rakamlarına göre, emekli aylıklarına gelecek yılın ocak ayında yapılacak zammın oranı %29.41 olarak hesaplandı. Fakat yılın sonuna kadar enflasyonun daha da artması bekleniyor. Bu durumda, emekli aylıklarına yapılacak zam oranı %9.59'a kadar çıkabilir. Ayrıca, hükümetin refah payı vermesi halinde, emekli aylıklarına yapılacak zam tutarı daha da yükselecek.

memur-ve-emeklilerin-bekledigi-tablo-geldi-en-dusuk-emekli-maasi-belli-oldu-iste-ocak-ayinda-beklenen-maas-tablosu-2889.jpg

2024 OCAK AYINDA BEKLENEN ZAM ORANLARI

Emekli maaşlarına Ocak 2024'te büyük bir zam gelebilir. Enflasyonun %40'ı aşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payı olarak %10 zam vaat etmesi, emeklilerin yüzünü güldürebilir. Ayrıca, %4'lük ek zam düzenlemesi de yapılabilir. Bu durumda, Ocak 2024'te emekli maaşlarına uygulanacak zam oranı %54'ü bulabilir.

f5haber-9sfr-cover-47fc.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA SEYYANEN ZAM

Emekli maaşlarına yönelik yeni bir düzenleme gündemde. Edinilen bilgilere göre, en düşük emekli maaşı 5.000 TL artırılacak ve 12.500 TL'ye yükselecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.