Emekliye müjde; Cumhurbaşkanı talimatıyla olacak

Emekliye müjde; Cumhurbaşkanı talimatıyla olacak
Enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle Emeklilerin aldığı maaş cepte kalmıyor. Emekliler ise maaş artışı istiyor. Son toplantılar ile emeklilere özel bir karar bekleniyor. İşte gelişmeler hakkında bilgiler...

Geçim derdi ve artan hayat pahalılığı vatandaşlar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Öyle ki emekliler bu duruma isyan ediyor. Aldığı 7 bin 500 TL’nin yetmediğini sosyal medyada dile getiren emekliler devlet tarafından bir gelişme bekliyor.

Emekliler için yeni zam, milli bayram hediyeleri derken yeni çalışmalarında sürdüğü belirtildi. İşte detaylar…

emekli-haber.jpg

EMEKLİNİN BEKLEYİŞİ

Devlet tarafından yeni çalışmalar yapıldığı yetkililer tarafından dile getirirken, yeni zam oranlarının yeni yıl başında olacağı belirtilmişti. 29 Ekim milli bayramda emeklilere verilecek olan ikramiyeler ise vatandaşları rahatlatacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten emeklileri sevindiren bir açıklama yaptı. Son yaptığı açıklamalarda önümüzdeki sene için memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının neticelendiğini belirtirken emekliler için çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Bunun üzerine Meclisin Ekim ayında tekrar yürürlüğe girmesi ile beraber bütçelerin zorlanarak emekliye istenilen zammın yapılması beklenirken bir güzel haber ise promosyon ile ilişkin geldi.

emekli-1.jpg

PROMOSYON MÜJDESİ

Emekli maaşlarının zammı dışında bankaların emeklilere vereceği promosyon miktarlarında da güncellemeler olacak. En düşük promosyon miktarı 10 bin TL’ye ulaşacak. Konu ile ilgili resmi bir açıklamanın olmaması ile beraber yapılan tahminler bu yönde olduğu kaydedildi.

Kaynak: Kamu Ajans

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.