Emeklinin beklediği gün geldi... Emekliye zam gündemi ile toplanan Kabine Toplantısı başladı

Emeklinin beklediği gün geldi... Emekliye zam gündemi ile toplanan Kabine Toplantısı başladı
En önemli maddeleri emekliye ek zam, emekliye bayram ikramiyesi olan Kabine Toplantısı başladı. Toplantı sonunda Erdoğan'ın emekliler için yapılacak düzenlemeler hakkında açıklama yapması bekleniyor. İşte masadaki seçenekler...

Peki kabine masasında emekli aylıkları ile ilgili hangi rakamlar var? Tüm emeklilere seyyanen bir zam yapılabilir. Ya da en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenebilir.

paraduz.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde yaptığı açıklamada “Emeklilerle ilgili müjdeleri kabine toplantısının ardından vereceğiz” demişti. Zam bekleyen emeklinin beklediği gün geldi. Gözler kabineden çıkacak kararlarda.

ERDOĞAN MEMUR EMEKLİSİ DEDİ, BAKAN İŞÇİ VE BAĞ KUR EMEKLİLERİNİ EKLEDİ

Maaşında düzeltme bekleyen 17 milyon emeklin Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Kabine Toplantısı'nın bitmesini bekliyor.

paraiha4.jpg

Erdoğan, "İnşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor ve ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Erdoğan'ın emekli memurlara ilişkin açıklamasını sosyal medyadan yaptığı açıklama ile işçi ve Bağ Kur emeklilerini de ekleyerek tamamlamıştı. Peki kabine masasında emekli aylıkları ile ilgili hangi rakamlar var?

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Bu açıklamalar sonrası gözler kabine toplantısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına çevrildi.

KABİNENİN MASASINDAKİ SEÇENEKLER

Bakan Işıkhan'ın açıklaması emekli zammı düzenlemesinin sadece memur emeklilerini değil işçi ve Bağ Kur emeklilerini de kapsayacağını gösterdi.

EN ÖNEMLİ MADDE EK ZAM

Kabine toplantısından en düşük emekli maaşına ek zam yapılarak asgari ücrete eşitlenmesi bekleniyor. Bu da en düşük emekli maaşına 2 bin 500- 3 bin TL'lik bir ek zam yapılması ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL üzerine çekilmesi anlamına geliyor. Emeklilerin yüzde 60'ı şu an en düşük emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.

Bunun dışında tüm memur işçi ve Bağ Kur emeklilerini kapsayacak bir seyyanen zam kararı çıkması bekleniyor.

29 EKİM BAYRAM İKRAMİYESİ

Kabine toplantısından emeklilere nefes aldırmak amacı ile bu yıl 3. kez bayram ikramiyesi verilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Alt sınırının 5 bin TL olması beklenen emekli bayram ikramiyesi ile de Ocak zammına kadar emeklinin açığını kapatması öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.