Emeklilere 5 bin TL verilecek ‘Şeref Oğuz’dan bomba kulis bilgisi’

Emeklilere 5 bin TL verilecek ‘Şeref Oğuz’dan bomba kulis bilgisi’
Ünlü köşe yazarı emeklilere sevindirici haberi vererek yerel seçimi işaret etti.

Ünlü köşe yazarı Şeref Oğuz, emeklilere yerel seçime doğru o ücreti vereceklerini söyledi.

Milyonlarca emekli maaş oranlarına yapılan son düzenleme sonrasında yüzde 49,25 zam yapıldı. Ancak bu yapılan düzenleme 6 bin 700 ve altındaki kök aylıklarını kapsamayınca en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak devam etti. Bu sebeple pek çok emekli maaş zammına artış yapılmasını istiyor.

İKRAMİYE ARTIŞI GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin tepkilerine kulak vererek bayram ikramiye artış sinyalini vermişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 zam oranını açıklaması ile bayram ikramiyeleri 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıktı.

aa-qzgn-cover-3-25.webp

EMEKLİLERİN HEM İKRAMİYE HEM DE MAAŞ TEPKİSİ

Açıklanan rakamlar sonrasında halen en düşük emekli aylıkları 15 bin TL’nin altında kalmaya devam ediyor. Bu nedenden dolayı emekliler hükümetin maaş sürpriz açıklamasını sosyal medyada eleştiriyor. Pek çok uzman isim ise emeklilere destek açıklaması geliyor.

OĞUZ: SEÇİME YAKIN BİR TARİHTE YAPACAKLAR

Ünlü köşe yazarı Şeref Oğuz, Ekonomi Masası programına konuk oldu. Yerel seçimlerin yaklaştığını belirten Oğuz, emekli aylıklarına bir iyileştirmenin gelmesi gerektiği belirtti. Oğuz, kulis bilgisini canlı yayında paylaştı. Oğuz, “Emeklilere 5 bin TL seyyanen zam, bayram ikramiyesi ya da 10 bin TL en düşük emekli aylığının yukarıya doğru çıkarılması seçime yakın bir tarihte yapacaklar” dedi.

seref-oguz-emekli.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.