Emeklilerden seyyanen zam çağrısı 'Milyonların gözü bu rakamda'

Emeklilerden seyyanen zam çağrısı 'Milyonların gözü bu rakamda'
Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklinin zam oranı belli oldu. Emekliler yüksek enflasyona karşı beklentilerini dile getirdi.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklinin alacağı zam oranı da belli oldu. Memurlar yüzde 50'e yakın bir zam alacakken aynı durum emekliler de yaşanmadı. Emekliler de bu durumun değişmemesi akabinde 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ilk 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artış oranı belli oldu.

kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan 2024 yılı için artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlendi.

368ba14a1-bhrq.jpgBu kapsamda, Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış olacağı öngörülmüştü.

2023 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 37,57 oldu.

Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 34,25 artış ile kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 artış yaşandı. Söz konusu dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu.

71269.jpgBu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 lira artış yaşandı.

Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemişti. Aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edildi.

Aile ve çocuk yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas olarak alındı.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083533.pngEMEKLİLER ZAM ORANINA İSYAN EDİYOR

Öte yandan 6 aylık açıklanan enflasyon oranı yüzde 37,57 gerçekleşirken SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlar herhangi bir değişiklik yaşanmazsa bu oranda zam alacaklar.

Memur emeklisinin zam oranı ise yüzde 50'ye yakın durumda.

Bu veriler sonrasında emekliler ses yükseltmeye ve ekonomi yönetimine seslendi.

Aylıklara yapılacak olan zam oranına itiraz eden emekliler en az yüzde 50 zam beklerken seyyanen zam taleplerini dile getirmeye başladı.

para-emekli-tl-maas-3-qosv-cover.jpgÖzellikle sosyal medya kanalından seslerini duyurmaya çalışan emekliler hükümete çağrıda bulunuyor.

X'te oluşturulan #EmekliyeSeyyanen10BinTL etiketine on binlerce emekli düşüncelerini yazdı ve maaşlarına seyyanen zam istediler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.