Emeklilerden maaş zammı protestosu

Emeklilerden maaş zammı protestosu
Tüm Emeklilerin Sendikası (Tüm Emekli-Sen), emekli maaşlarına yapılan zammı Ankara’da protesto etti.

Tüm Emekli-Sen üyeleri, bugün Ankara’daki Ulus Meydanı’nda toplanarak emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik zamma tepki gösterdi. Emekliler, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Saray’a değil emekliye bütçe”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

ekran-goruntusu-2023-07-24-150932.jpg

“YOKSULLUKTAN ÜZERİMİZE BİR ŞEY ALAMIYORUZ”

Tüm Emekli-Sen Genel Sekreteri Ali Fırat Temel, sadece şort ve şapka giydirilmiş cansız bir mankeni göstererek “Biz emekliler; açlıktan, yoksulluktan üzerimize bir şey alamıyoruz. İşte bu mankende gördüğünüz gibi. Bu, biz emeklilerin suçu ve kusuru değil; bizi yönetenlerin, bu kapitalist sistemin kusuru. Bizim bu kapitalist sistemdeki kusurları demokratik hale getirebilmek için ilmek ilmek örmemiz gerekiyor. Ekonominin yolu demokrasiden geçiyor” dedi.

“9 MİLYON EMEKLİYE HİÇ ZAM YAPILMADI, AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ”

Sendika adına basın açıklamasını, Tüm Emekli-Sen Çankaya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Kaya yaptı. Kaya, şunları söyledi:

“Biz emekliler, yıllarca devlete vergimizi, primimizi ödedik; sorumluluklarımızı yerine getirdik. Son yıllarda ciddi ekonomik kayıplar yaşadık, aldığımız maaşlarla geçinemez olduk. Temmuz 2023 maaş zamları emeklilerde hayal kırıklığı yaşatmıştır. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar ve vergiler, biz emeklileri nefes alamaz hale getirdi. Bu zamlar, vergiler yetmezmiş gibi, arkasından gece yayınlanan kararnamelerle akaryakıta yapılan fahiş Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) geldi. Bu vergiler her şeyde yüzde 200’ün üzerinde fiyat artışı yaptı, yani zam gelmiş oldu. Ülkemizde ekonomik tablo bu iken bize reva görülen yüzdelik zamlarla emekliler yaşamını nasıl sürdürecek? 9 milyon emekliye hiç zam yapılmadı, açlığa mahkum edildi.

ekran-goruntusu-2023-07-24-151021.jpg

“ÇALIŞAN MEMUR-EMEKLİ ARASINDA YARATTIĞINIZ MAAŞ UÇURUMUNU KALDIRIN”

Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz; ÖTV, KDV ve MTV’yi geri alın. En düşük emekli maaşını 15 bin liraya çıkarın. Çalışan memur-emekli memur arasında yarattığınız maaş uçurumunu kaldırın. Zamlar geri alınana, insanca yaşayacağımız maaş alana kadar meydanlarda olacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi 25 Temmuz’da, yani yarın toplanıyor. Buradan tüm partilerin milletvekillerine sesleniyoruz; sizleri sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Maaşlarımızı insanca yaşayacağımız seviyeye getirin.”

ekran-goruntusu-2023-07-24-151058.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.