Emekli ve memur zammı belli oldu

Emekli ve memur zammı belli oldu
TÜİK açıkladı. Emekli ve memurun merakla beklediği enflasyon farkı ortaya çıktı. Şimdi bu rakamın üzerine refah payı eklenmesiyle emekli ve memurun alacağı maaş ortaya çıkmış olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜFE yani, Tüketici fiyat endeksini açıkladı. Böylece altı aylık enflasyon rakamları ortaya çıktı. Buna göre emekliler ilk 5 aylık enflasyon rakamı olan yüzde 15,26'nın üzerine Haziran ayı enflasyon rakamı aylık yüzde 3,92'nin eklenmesiyle birlikte altı aylık alacakları enflasyon farkı belli oldu. Buna göre, haziran enflasyonuyla birlikte emeklinin enflasyon rakamı toplam yüzde.19,17'e çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili süreci başlatıyoruz. 5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacak. Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." şeklinde konuşmuştu

Memur maaşının 22 bin liraya yükseltilecek olmasının ardından diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Maaşlar 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek. Bakalım şimdi altı aylık enflasyon rakamı yüzde 19,17'nin üzerine ne kadar refah payı eklenecek?

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.