Emekli seramik ustası dolandırıcılara kanmadı

Emekli seramik ustası dolandırıcılara kanmadı
Kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp 'Fetönünün bir adamı yakalandı üzerinde de senin kimlik bilgilerin çıktı' diyen dolandırıcılara kanmayan emekli vatandaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Emekli seramik ustası dolandırıcılara kanmadı

Levent BULUT / Dokuz Sütun

İstanbul Ataşehir'de, emekli seramik ustası olan İrfani Günen önceki gün evde yalnız başına iken saat 11.35 sıralarında ev telefonundan arandı. Telefonu açtığında karşısına çıkan kişi, kendisini polis olarak tanıtarak emniyetten aradığını söyledi. Emekli seramik ustasının " Buyurun ne var" demesi üzerine dolandırıcı, "Bu gece Fetönün bir adamı yakalandı üzerinde de senin kimlik bilgilerin çıktı, senin adına bir sürü şeyler yapmışlar, bayağı kabarık dosyaların var" dedi.

EMNİYETİN TELEFONUNU VERDİ

Sahte polis daha sonradan Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün telefonu olduğunu anlaşılan numarayı vererek isterse 118 80'nden bu numarayı sorgulayabileceğini söyledi. Bunun üzerine endişelenen vatandaş hemen avukatını arayacağını belirtti. Avukatlık bir işin olmadığını ve kendisini savcıyla görüştüreceğini söyleyen kişiden şüphelenen Günen, kimliğimi alayım sizdekiyle bir karşılaştıralım dedi.

TÜM BİLGİLERİ DOĞRU BİLDİ

Bunun üzerine kendisini polis olarak tanıtan şahıs, eksiksiz bir şekilde TC kimlik numarasını, anne baba adını, nüfusa kayıtlı olduğu il ve ilçeyi söyleyince vatandaş arayanın polis olduğuna inandı. Dolandırıcı telefonu savcıya bağladığını söyleyerek başka bir erkek şahsa telefonu verdi. Kendisini savcı olarak tanıtan ikinci şahıs ise, eşinin ismini bilerek ve söyleyerek evde olup olmadığını sordu. Eşinin evde olmadığını ve camide olduğunu söyleyen Günen o arada da cep telefonundan avukatını aramaya çalıştı. Sahte savcı, emekli ustadan eşini arayıp eve gelmesini söylemesini istedi. Bunun üzerine vatandaş eşini arayarak eve çağırdı. Dolandırıcı şahıs, "Bankada paran var mı,nereden emekli oldun, altının var mı, kimliğini kaybettin mi, bu telefonu kaç yıldır kullanıyorsun" diye sorular sordu. Bankada parası olmadığını, kimliğini sadece alış veriş merkezlerinde kullandığını, SGK'dan emekli olduğunu belirten emekli ustaya sahte savcı, "Evde aramaya gelsek bir şey bulur muyuz, silahın var mı, Diyarbakır'a para havale ettin mi" dedi. Günen, böyle bir havalesinin ve silahının olmadığı bilgisini verdi. O sırada daha önce aradığı ama ulaşmadığı avukatı tarafından cep telefonundan aranan Günen, arayan avukatına "Telefonla savcı polis aradı Fetönün adamında kimlik bilgilerim çıkmış" dedi. Avukatın, seni savcı telefonla bizzat aramaz, telefon dolandırıcısı bunlar, telefonunu kapa, hemen emniyete git demesi üzerine , sabit telefondaki şahıs konuşmayı duyarak, hemen telefonu kapadı. Dolandırılmaya çalışıldığını anlayan Günen avukatı ile birlikte dün Anadolu Adliyesi'ne gelerek dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.