Emekli maaşlarıyla ilgili kritik detay

Emekli maaşlarıyla ilgili kritik detay
Emekli maaşı bankaya taşıma nasıl ve nereden gerçekleştirilir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Emekli maaşlarıyla ilgili kritik detay

Vatandaşlar dilediklerinde emekli maaşlarını farklı bir bankaya taşıyabilmektedir. Çoğu kişi emekli maaşlarını bankaya taşıma işlemini ne şekilde yapacaklarını merak ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) şeklinde 3 farklı sigorta grubu bulunur. Uzun bir çalışma hayatı içerisinde bulunan vatandaşlar yaş, sigortalılık günü ve prim ödemesi gibi farklı kriterleri sağladıkları zaman emekli olmaya hak kazanmaktadır. Vatandaşlar emekli olmalarının ardından ilk emekli maaşları devletin anlaşmalı bulunduğu bankalar aracılığı ile gerçekleştirilirken vatandaşlar istediklerinde sonrasında maaşlarını farklı bankalara taşıyabilmektedir. Emekli maaşını çeşitli bankalara taşımak için banka şubelerine gitmek yeterli bulunurken bu işlem artık internet üzerinden de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Vatandaşlar e-Devlet kapısına giderek emekli maaşlarını diledikleri bankaya taşımak için başvuruda bulunabilmektedir.

Ankara Gündem'de yer alan bilgilere göre, emekli Maaşını Başka Bankaya Taşıma Şartları Emekli maaşı almaya hak kazanmış olan aktif çalışma hayatını sonlandıran vatandaşlar; emekli maaşını bankaya taşımak için bazı koşullara uymalıdır.

ADIM ADIM TAŞIMA İŞLEMİ

Bu şartlar; Öncelikli olarak maaşınızı taşımak istediğiniz bankaya T.C. kimliğiniz ile beraber giderek bir istekte bulunmanız gerekiyor. Sonrasında da bankaların tekliflerini değerlendirip promosyonlarını görebilirsiniz. Ardından emekli olmuş bireyler ilk maaşlarını SGK'nın belirlemiş oldukları anlaşma sağladıkları bankadan alabilirler. Ancak eğer ki Sosyal Güvenlik Kurumu'nun anlaşmalı bulundukları bu bankadan memnun kalmadıysanız ya da diğer bankaların promosyonlarından faydalanmak istiyorsanız ise hangi kurumdan emekli olursanız olun yani 4A, 4B, 4C fark etmeksizin eski adı ile SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi sigorta kolları fark etmeden maaşınızı dilediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz. Emekli Maaşı Başka Bankaya Nasıl Taşınır? 4A, 4B ve 4C emeklilerinin merak ettikleri konulardan biri de emekli maaşlarını başka bankaya taşıma işlemleri olmaktadır. Devlet tarafından yatırılmış olan emekli maaşları devlet bankaları aracılığı ile ödenmektedir.

Ancak vatandaşlar diledikleri zaman emekli maaşlarını türlü bankalara taşıyabilirler. Önceleri bu işlemler banka şubesine bizzat gidilip yapılırken artık e-Devlet kapısı aracılığı ile kolay bir şekilde halledilebiliyor. e-Devlet üzerinden emekli maaşını farklı bankaya taşımak için şu adımları takip etmenizde fayda var; Öncelikli olarak tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açmalısınız.

Sonrasında da çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirin, Kimlik doğrulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip 'Giriş' butonuna basın. Açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde yer alan arama butonuna tıklayarak emekli olduğunuz sigorta sistemine göre; 4A banka ve adres değişikliği (Sosyal Güvenlik Kurumu) 4B banka ve adres değişikliği (Sosyal Güvenlik Kurumu) 4C banka değişikliği( Sosyal Güvenlik Kurumu) yazarak arama işlemine devam edin. Açılan sayfada gördüğünüz işlemleri takip edip emekli maaşınızı farklı bir bankaya taşımak için başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.