Elektrikli uçan taksi filosu kurulacak

Elektrikli uçan taksi filosu kurulacak
Paris Yaz Olimpiyatları, elektrikli uçan taksi filosuna tanıklık edecek. İlk gerçek seyahatin 2024'te yapılması bekleniyor.

shiftdelete.net'in aktardığına göre, önümüzdeki yaz düzenlenecek 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Paris, elektrikli uçan taksi filosu kurmak istiyor. Paris Air Show kapsamında konuşan Volocopter CEO’su Dirk Hoke, konuyla ilgili önemli demeçler verdi.

Fransa Başkanı Emmanuel Macron’un katılımıyla gerçekleşen Paris Air Show, elektrikli uçan taksiler ile büyük ilgi topladı. Trafikte yeşil dönüşüm için oldukça önemli görülen elektrikli uçan taksiler, ilk olarak 2024 yılında Paris’te küçük bir filo olarak test edilecek.

Dirk Hoke tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk filo 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sırasında Paris’te kurulacak. Olimpiyat boyunca aktif olarak turist taşıması beklenen uçan taksilerin, 2028 yılında ise yaygınlaşması bekleniyor. Hatta Volocopter CEO’su, yüzlerce taksinin havada olabileceğini düşünüyor.

Uçan taksiler heyecan verici olsa da, yaygın bir ulaşım aracı haline gelmeden önce bazı zorluklarla karşı karşıya olduğunu unutmamak lazım. Mevcut pil teknolojisinin kapasitesi, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapan uçakların menzilini kısıtlıyor. Bu yüzden 2024’te ilk uçuşların hem kısa hem de pahalı olması bekleniyor.

Ayrıca hava trafiği için de bir rota oluşturulması gerekiyor. Örneğin Archer Aviation, elektrikli 4 kişilik prototipi ile 2025’te Manhattan’ta uçmak için çalışmalara başladı. Şirket, hava sahası güvenliğini sağlamak için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanıyor.

Archer Aviation, elektrikli hava taksilerinin bir diğer öncüsü olacak gibi görünüyor. 2028’de Los Angeles’ta düzenlenecek Olimpiyatlar için NASA ile birlikte çalıştığını dile getirdi. Uçuşların ayrıca uygun maliyetli olmasını da hedeflediklerini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.