Elektrik, su ve doğalgaz faturalarına devlet desteği

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarına devlet desteği
Korona virüs salgınının etkilerinin devam ettiği bu dönemde devletten elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşlara destek müjdesi geldi!

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarına devlet desteği

İlan365'ten  Berkay Keskin'in haberine göre; devlet, elektrik, su ve doğalgaz faturalarına her ay 188 TL destek ödemesi yapacak. Başvurular başladı sakın kaçırmayın! Peki fatura yardımından kimler yararlanabilir? Fatura desteği için başvuru şartları nelerdir? Başvuru nereye ve nasıl yapılır? Elektrik, Su ve Doğalgaz faturalarına her ay 188 TL devlet desteğinin tüm detayları haberimizde sizlerle...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ekonomi sahasında da olumsuzluklar yaratmaya, işçi, memur, öğrenci, emekli velhasıl toplumun tüm kesimlerini ekonomik olarak zorlamaya devam ediyor. Bu süreçte faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara Devletten destek müjdesi geldi. Pek çok kişi pandeminin de etkisiyle daha da pahalılaşan hayat şartlarında faturalarını dahi ödemekte zorlanırken bir yandan faturalara devlet desteklerini araştırmaya başlamıştı. Şimdi, müjde gibi açıklama geldi! Bilindiği üzere elektrik faturaları için devlet desteği, 2019 yılından bu yana dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere sunulan yardımlar arasında yerini alıyordu. Pandeminin etkisiyle ve yaklaşan kış aylarıyla birlikte doğalgaz faturaları için destek müjdesi de bekleniyor. Öte yandan belediyeler, dar gelirli aileler için su faturaları konusunda birçok destek paketini uygulamaya koymuş durumda. Elektrik, Su ve Doğalgaz faturalarına Devletten 188 TL her ay destek ödemesi! Başvurular başladı, sakın kaçırmayın!

Devletten Elektrik, Su ve Doğalgaz Fatura Desteği! Her Ay 188 TL Ödeniyor

Koronavirüs pandemisi, özellikle dar gelirli ailelerin hayat şartlarını daha da zora sokmuş durumda. Devlet, pandemi nedeniyle ekonomik açıdan daha da zorlu bir süreçten geçen ihtiyaç sahiplerine, özellikle kış aylarının da yaklaşmasıyla birlikte fatura desteği sunuyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturaları için Devlet destekleri veriliyor. Desteğin tutarı, hanedeki kişi sayısına ve tüketim miktarı üzerinden fatura tutarına göre belirleniyor. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il-ilçe müdürlükleri, Valilikler, Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Belediyeler üzerinden ulaşarak fatura yardımlarını sunuyor.

Devlet tarafından elektrik, su ve doğalgaz faturaları için sunulan devlet desteği her ay 188 TL'yi buluyor. 3 fatura türü için de sunulan Devlet desteklerine yoğun talep bulunuyor. Başvurular bugün itibariyle başladı, kaçırmadan başvurunuzu yapın!

Elektrik Faturanızı Devlet Karşılıyor!

Elektrik faturalarının son dönemde bir hayli kabarık gelmesi vatandaşı ekonomik açıdan zora sokuyor. Elektriğe yapılan zamlarla birlikte vatandaş adeta faturaya bakmaya çekiniyor. Ancak Hükümet, ihtiyaç sahipleri için elektrik fatura desteği müjdesini duyurdu. 2019 yılından bu yana milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye verilen elektrik fatura desteği evde yaşayan kişi sayısına ve elektrik harcamasına göre değişkenlik gösteriyor. Buna göre 2021 yılı için, 2 kişilik ailelere 75 kilovatsaat yani 55 TL'lik elektrik fatura desteği veriliyor. 3 kişilik ailelerde 100 kW /h (72 TL), 4 kişilik aileler için 125 kW/h (90 TL) ve 5 ve daha fazla kişilik aileler için ise 150 kW/h (100 TL) elektrik fatura desteği sunuluyor.

Elektrik fatura desteği için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınıyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlara bilgi veriliyor. Ardından bu vatandaşlar elektrik faturaları ile PTT'ye ödeme yapmak için müracaat ettiklerinde, yukarıda yer verilen tutarlarda devlet desteğinden yararlanarak faturalarını indirimli olarak ödeme şansı yakalıyorlar. Eğer fatura tutarı, devlet desteği tutarını aşmıyorsa vatandaş hiç ödeme yapmadan elektrik faturasını ödemiş kabul ediliyor.

Doğalgaz ve Su Faturası için Yardım Beklentisi

Yaklaşan Kış aylarıyla birlikte doğalgaz faturaları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Doğalgaza gelen son zamlarla birlikte vatandaşlar bu yıl kışın çetin geçmesinden korkar hale geldi. Doğalgaz faturaları için Devlet tarafından verilen bir fatura desteği şuan için bulunmuyor. Ancak ihtiyaç sahibi aileler başvuru yaparak ayni ve nakdi yardımlardan yararlanıp doğalgaz faturaları için de başvurularını iletebiliyor.

Su faturaları konusunda özellikle 7326 sayılı Kanun çerçevesinde yapılandırma imkanı getirilmiş durumda. Yapılandırma ile Belediyelere müracaat ederek su faturası borçlarınızı taksitlendirebilir veyahut da nakit ödeyerek büyük indirim fırsatından yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.