Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak davası ertelendi

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak davası ertelendi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasi yasak davası ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava ertelenme kararı alındı.

İmamoğlu için bir sonraki duruşma ise 31 Mayıs'ta görülecek.

NE OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin bir inceleme başlatmıştı. İnceleme konusu, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen bir ihaleye gözler çevrilmişti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddiası yer alıyordu.

Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 15 Haziran'da Büyükçekmece Adliyesi'nde görüldü. Ancak savcının zorla mahkemeye getirilmesi talebi hakim tarafından reddedilmiş ve dosya, incelemek üzere Sayıştay denetçilerine sevk edilerek duruşma 25 Nisan 2024 tarihine ertelenmişti.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın üçüncü duruşması görüldü. Ancak mahkemeden karar çıkmadı bir sonraki duruşma ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.