Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı
Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün mazbatasını alacak. İmamoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Elbette ki ilginize yürekten teşekkür ediyorum.

Zaten mazbata sizlerin mazbatası ve ben sizlerin temsilcisiyim. Adliyeye gelmenizde bir mahsur yok. Orada bir meydan var ama özellikle istirham ediyorum. Hiçbir vatandaşımızın adliye içerisine girmekle ilgili bir girişimde bulunmamasını.

ekran-goruntusu-2024-04-03-162349.pngÇünkü malumunuz burası adliye ve insanlar orada adalet arıyor, adaletle ilgili karar verme konusunda hassas görevler yapan insanlarımız var" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun mazbatasını alacağı saati duyurduğu açıklamasında, İstanbullulara hitaben çağrıda bulunduğu da belirtildi.

İmamoğlu, "Hayırlı Ramazanlar dilerim bütün İstanbul'a. Öncelikle dün yaşadığımız vahim, yangın olayında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor. Bütün ailelerine sabır dileklerimi iletiyorum çok acı bir olay. Elbette bu tür olayların arka planında ne olduğuna dair gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Öylesi bir kazayı tekrar yaşamamasını elbette diliyorum" ifadelerini kullandı.

Saat 16.00'da İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alacak olan İmamoğlu, bu vesileyle İstanbul halkını adliyeye yoğunluk oluşmaması konusunda uyardı. İmamoğlu'nun çağrısında, adliyenin adalet arayışı içinde olan insanlar için hassas bir mekan olduğu vurgusu yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-03-162304.pngAyrıca, son günlerde adaletle ilgili yaşanan endişe verici durumlar hakkında da duyduğu kaygıyı dile getirdi ve vatandaşların adalet duygusunu zedeleme noktasında dışarıdan gelen siyasi baskıların ve boyun eğecek birtakım insanların varlığının üzücü olduğunu belirtti. İmamoğlu, vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederek, yeni döneme birlikte başlama temennisinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.