Ekmek fiyatlarına dev zam! Tarih belli oldu

Ekmek fiyatlarına dev zam! Tarih belli oldu
Hemen hemen her sofranın ve evin vazgeçilmezi olan gıdaların en başında yer alan ekmek için yeni zam sinyalleri verildi.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek fiyatlarına dair detaylı açıklamalarda bulunarak, yeni zam için tarih verdi.

İlk olarak fırınların kira fiyatına değinen Kolivar, İstanbul’da Şişli, Beşiktaş, Kadıköy de bulunan fırınların kira fiyatlarının 140 bin liraya kadar çıktığını söyleyereki Arnavutköy, Sultangazi gibi semtlerde ise kiraların 20-25 bin lira olabildiğine değindi. Kira fiyatları böyleyken maliyetlerine yetişemeyen fırınlar çareyi zamlarda buluyor.

Picture background

Bunları dile getiren Kolivar şu soruyu yöneltti: Bu kadar kira farkı maliyetleri katlarken İstanbul’da ekmek fiyatlarının aynı kalması söz konusu olabilir mi?

SEMTLERE GÖRE FİYAT 15 TL’Yİ BULABİLİR

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ‘’Maliyet artışları üreticiyi zorluyor. Bu ayın 15’inden sonra, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilir. Ekmeğin fiyatı da semtlere göre değişmekle birlikte 12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabilir’’ dedi.

Picture background

NÖBETÇİ FIRIN ÖNERİSİ

İstanbul'da nöbetçi fırın sisteminin uygulanması gerektiğini söyleyen Kolivar, "Örneğin bir mahalledeki 6 fırından 3'ü nöbetçi olabilir. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuracağız. Böylece hem çalışanlar dinlenir hem de bu tatil günlerinde iş yerleri dezenfekte edilebilir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.