Ek ders ücretlerinde artış için geri sayım başladı 'Öğretmenleri ilgilendiren karar'

Ek ders ücretlerinde artış için geri sayım başladı 'Öğretmenleri ilgilendiren karar'
Resmi kaynaklardan açıklanan ek ders ücreti düzenlemeleri 1 Ocak 2024’te devreye girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadrosunda yer alan öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili önemli değişiklikler geliyor. Son güncellemelere göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeler duyuruldu.

Neler mi değişecek?

Belletmelerin Aylık Ek Ders Sınırı Artıyor

Belletmeler için aylık ek ders sınırı 56'dan 64'e yükseltildi. Bu güncelleme sayesinde belletmelerin ek ders imkanları artacak, daha fazla ek ders yapma olanağı sağlanmış olacak.

Nöbet Tutan Belletmenlere Ek Ders İmkanı

Haftalık 24 saat nöbet tutan belletmenlerin ek ders saatleri 2'den 4'e çıkartıldı. Böylelikle nöbet tutan belletmenlerin ek ders yapma olanakları artırıldı.

RAM'da Özel Eğitim Öğretmenlerine Ek Ders Saatleri

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) görevli özel eğitim öğretmenlerinin ek dersleri 15'ten 18'e çıkarıldı. Bu düzenleme ile özel eğitim öğretmenlerinin ek ders imkanları genişletildi.

Yüksek Lisans ve Doktora Mezunlarına Artan Ek Ders Ücretleri

Yüksek lisans mezunu öğretmenler için ek ders ücretleri yüzde 5'ten yüzde 7'ye, doktora mezunu öğretmenler için ise yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseltildi. Bu değişiklikle yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenlere daha fazla ek ders ücreti ödenecek.

Yönetici Öğretmenlere Artırılan Ek Ders Ücretleri

Öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticileri için yönetim görevi karşılığı ödenen haftalık ek ders ücreti bir saat artırılarak 5 ek ders olarak belirlendi. Bu düzenleme yönetici öğretmenlere daha fazla ek ders imkanı sunacak.

Bu değişikliklerle birlikte öğretmenlerin ek ders olanakları genişliyor ve belirli kategorilerde daha fazla imkan sağlanıyor. Yeni düzenlemelerin 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.