Edge'in bu özelliği başka hiçbir tarayıcıda bulunmuyor

Edge'in bu özelliği başka hiçbir tarayıcıda bulunmuyor
Microsoft'un ünlü tarayıcısı Edge, diğer tarayıcılarda olmayan yeni bir özellik getireceğini duyurdu.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Başta popüler uygulamalara gelen açık/koyu tema, sonralarında farklı platformlarda da yerini almaya başladı. Öyle ki, bazı uygulamalar farklı renk tasarımlarına kadar gitti. Söz konusu güncellemeye ilişkin ünlü tarayıcı Microsoft Edge, yeni ve daha karanlık bir temayı test ettiğini duyurdu.

'DAHA KOYU MOD' YOLDA

Microsoft Edge’in yeni koyu moduna ilişkin ilk görüntüler Twitter’dan paylaşıldı. Halihazırda açık ve koyu olmak üzere iki genel görünüm sunan tarayıcı, “daha koyu mod” ile düşüş ışıklı ortamlara daha fazla ayak uydurmak istiyor.

Edge için karanlık tema ilk olarak 2019’da test edilmişti. Zamanla Microsoft, kullanıcıların ziyaret ettikleri web sitelerinde karanlık modu etkinleştirmesine olanak tanıyan ve düşük ışıklı ortamlarda gezinmeyi kolaylaştıran çeşitli özellikler sundu.

edge2.png

2022’de yapılan bir güncellemeyle birlikte iki görünüm arasında geçiş daha kolay hale getirildi. Microsoft ayrıca tarayıcı genelinde tutarlı bir görünüm oluşması için pencere modundaki içerik menülerine de karanlık tema getirdi.

Microsoft artık Edge Canary’de daha karanlık bir temayı test ederek bu görünümü çeşitlendirmek istiyor. Twitter’da paylaşılan görüntü; sekme, araç, sık kullanılanlar ve kenar çubuğunun tamamen siyahlaştığını ortaya koydu. Ayrıca dikey sekmeler kısmı da siyaha bürünecek. Ekran görüntüleri koyu bir arka planla test edildiği için dikkat çekiyor.

Microsoft’un hem mevcut karanlık temayı hem de yeni koyu temayı aynı anda kullanıcılara sunması bekleniyor. Ancak genel kullanıma ne zaman açık olacağı şimdilik belli değil.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.