Edebiyat dünyasının usta kalemi Mario Levi vefat etti

Edebiyat dünyasının usta kalemi Mario Levi vefat etti
Edebiyat dünyasının usta ismi yazar, iletişim eğitmeni Mario Levi, 66 yaşında yaşamını yitirdi.

Sanat dünyasının usta kalemlerinden Mario Levi 66 yaşında hayatını kaybetti.

Buart Sanat Atölyesi'nin sosyal medya hesabından duyurdu.

"Değerli dostlarımız, derin bir üzüntü ile sizlere Mario Levi'nin aramızdan ayrıldığını bildirmek isteriz. Edebiyat dünyamızın duygulu ve güçlü kalemi, bizlere eşsiz eserler armağan etmiş olan canım hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Mario Levi, sadece edebiyata değil, yaşamın her alanına dokunan, iz bırakan bir kişiliğe sahipti. Onun bıraktığı izleri her zaman hissedeceğiz. Bizlere kattıkları için minnettarız ve tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz."

ekran-goruntusu-2024-01-31-093308.png

MARİO LEVİ KİMDİR?

Yahudi kökenli yazar Mario Levi, 1957 yılında dünyaya gelmiştir. Edebiyat dünyasına adım attığı günden itibaren duygusal ve etkileyici eserlerle okurlarını büyülemiştir. İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi bölümünden mezun olan Levi, edebiyat kariyerine başladığı 1975 yılından itibaren birçok önemli esere imza atmıştır.

Levi'nin eserleri arasında "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" gibi unutulmaz yapıtlar bulunmaktadır. Yazar, özellikle İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunu işlediği eserleriyle tanınmaktadır. İstanbul'un onun için sadece bir şehir olmadığını, aynı zamanda yaşamı şekillendiren bir ilham kaynağı olduğunu belirtmiştir.

Levi, yazarlık kariyerinin yanı sıra çeşitli alanlarda da faaliyet göstermiş; Fransızca öğretmenliği, gazetecilik, radyo programcılığı gibi farklı mesleklerde bulunmuş ve yazı atölyelerinde genç yazar adaylarına rehberlik etmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.