Ebru Şallı'nın kocası Uğur Akkuş'a hapis şoku 'İstenilen ceza belli oldu

Ebru Şallı'nın kocası Uğur Akkuş'a hapis şoku 'İstenilen ceza belli oldu
İş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş, yargılandıkları davada hapis cezasına çarptırıldı.

İş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş, yargılandıkları davada, karşılıksız çek verdikleri gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 83 bin 320 lira para cezasına çarptırıldılar.

UĞUR AKKUŞ DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Uğur Akkuş ve Emre Akkuş katılmazken, taraf avukatları mahkemede hazır bulundu. Duruşmada, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı ve sanıkların Orion Jv Havacılık firmasına düzenledikleri karşılıksız çekler nedeniyle suçlandıklarını belirtti.

ebru-sallinin-esi-ugur-akkus-hakkinda-dolandiricilik-davasi-acildi.jpgMütalaada, sanıkların, çeklerin karşılığı olmadığı halde ödeme yapmadan kamu kurumundan "ödemeden men yasağı" aldıkları ve müştekiyi dolandırdıkları vurgulandı.

Bu kapsamda, sanıkların "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunmalarını yapan sanık Uğur Akkuş'un avukatı Ahmet Yıldız, müvekkilinin zararı gidermek için uzlaşmaya çalıştıklarını ancak talep edilen miktarın yüksek olduğunu belirtti. Diğer sanık Emre Akkuş'un avukatı Hüseyin Çağatay Çakar ise müvekkilinin diğer sanık tarafından dolandırıldığını ve suçlamaları reddetti.

ekran-goruntusu-2024-03-26-134741.png4 YIL 2 AY HAPİS

Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda her iki sanığı da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı ve ayrıca 83 bin 320'şer lira para cezası verdi.

İddianamede, sanıkların hileli hareketlerle müştekiyi dolandırdıkları ve kamu kurumu aracılığıyla ödemeden men yasağı aldıkları belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-134728.pngBu doğrultuda, sanıkların "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmaları istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.