E-Atık Toplama Yarışması başladı

E-Atık Toplama Yarışması başladı
Çağdaş, yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir Ataşehir yaratma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, atıkların toplanması ve geri dönüşümünü teşvik etmek için “E-Atık Toplama Yarışması” başlattı.

E-Atık Toplama Yarışması başladı

Burak OTAK / Dokuz Sütun

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı E-Atık Toplama Yarışması’nda ilk ve ortaokul öğrencileri yarışacak. Yarışmada en çok atık toplayan ilk üç ilk ve ortaokula armağanlar verilecek. Birinci, masalı satranç takımı; ikinci masa tenisi takımı ve üçüncü de spor paketi ile ödüllendirilecek.

Elektrikli ve elektronik atık eşya (e-atık) şunlardan oluşuyor: Kullanım ömrü dolmuş büyük ev eşyası, küçük ev aletleri, bilişim-telekomünikasyon-tüketici-aydınlatma-eğlence ve spor ekipmanı, oyuncaklar, tıbbi cihazlar, izleme ve kontrol aletleri ile otomatlar.

Yarışma kapsamında toplanan elektronik atıklar, Ataşehir Belediyesi’nin toplama sistemine verilecek, görevlilerce ayrı ayrı tartılarak kayıt altına alınacak. E-atıklar 18 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 17.00’a kadar teslim edilebilecek. Toplanan atıklar içerisinde; ampul, floresan, kartuş ve toner gibi maddeler ile elektronik atık sınıfına girmeyen malzemeler değerlendirmeye alınmayacak. Dereceye giren ilk ve ortaokullar Ataşehir Belediyesi’nin belirleyeceği kurul tarafından seçilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.