Duyan inanamadı! Erken emeklilik ile ilgili flaş karar

Duyan inanamadı! Erken emeklilik ile ilgili flaş karar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber’de emeklilikler ile ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'in canlı yayına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önemli söylemlere imza attı.

Bakanlık olarak 5 bin liralık ödeme için teknik çalışmalarını tamamladıklarını belirten Işıkhan, "Bugün sabah Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." dedi.

“ÇALIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kıdem tazminatında sistem değişikliği iddialarına ilişkin soruya Işıkhan, "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program'da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil." yanıtını verdi.

Bakanlığında tüm çalışmaların sosyal diyalog çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Işıkhan, çalışma hayatını ilgilendiren konularda işçi ve işveren temsilcileriyle istişarelerde bulunarak bakanlığın sosyal boyutunu da güçlendirdiklerini söyledi.

thumbs-b-c-a954b160a5c4824199458a04d8e9623a.jpg

EMEKLİ OLMA HAKKI TANINACAK

Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkındaki soruya "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık." cevabını verdi.

Yapılacak düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını bildiren Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedeflerini de gerçekleştireceklerini açıkladı.

EYT’DE REKOR BAŞVURU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında yürütülen çalışmalara dair soru üzerine Işıkhan, "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık ve sigortalılarımıza bildirdik. 120 bine yakın dosyamızla ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Hedefimiz, 120 bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek." dedi.

Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkının getirilmesine yönelik çalışmalar hakkında ise "Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek." açıklamasında bulundu.

IŞIKHAN MECLİSTE DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Işıkhan, tek sefer ödenecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyesine ilişkin, “Biz düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun. Bu noktada çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde bir kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Hayırlı olsun. Şu anda gündemimizde başka bir çalışma söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan kararın Anayasa’ya aykırı olduğu söylemlerini de değerlendiren Işıkhan, “Zaten emekli olmuş ve çalışmaya devam ediyor. Bizim kurumumuzun hedefi sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan ya da geçinme zorluğu yaşayan emeklilerimizi biz kapsam içine aldık. Bence çok güzel bir sonuç elde ettik, hayırlı oldu” şeklinde konuştu.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.