Düşük faturanın sırrı bu saatlerde

Düşük faturanın sırrı bu saatlerde
Elektrik tarifesinin en pahalı olduğu vakitlerde makinalarınızı çalıştırmanız halinde faturanız kabarık gelebilir. Saat ve günlere dikkat edildiği takdirde faturalarda düşüş yaşanıyor.

Ülkemizde yaşanan zamlı süreç sonrasında kabarık gelen faturalar vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Ay sonunda elektrik faturalarının yüksek gelmesindeki en büyük etkenlerden birisi de beyaz eşyalardan kaynaklanıyor.

Elektrik sayaçları bazı saatlerde uygun fiyattan yer alırken bazı saatlerde ise yüksek fiyattan işlem alıyor. Elektronik eşyaların sık kullanımı ay sonunda faturanın kabarık gelmesine neden oluyor. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin elektrik faturalarında etkisi büyük olduğu konusunda uyarılar yapılıyor.

Beyaz eşyaları elektrik saatlerine göre uygun bir zaman diliminde çalıştırılması halinde elektrik faturasında büyük bir düşüş gözlemlenecektir. Elektrik faturasının çok gelmesini tetikleyen çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini çalıştırmanız gereken saatler uzmanlar tarafından paylaşıldı.

ELEKTRİKTE EN PAHALI VE EN UCUZ GÜNLER

Ay sonunda elektrik faturasını düşürmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. Elektrik gücü fazla olan eşyaları tasarruf sağlamak için uygun saatlerde çalıştırmanız tavsiye ediliyor.

Belirli saat dilimlerine göre ücretlendirilen elektrik faturasının en pahalı olduğu ve en ucuz olduğu günler ve saatler bulunuyor. Elektriğin en pahalı olduğu günler pazartesi, salı, çarşamba günleri olarak biliniyor. Elektriğin en çok uygun olduğu gün ise perşembe günüdür.

AY SONUNDA FATURANIZA FİYAT DÜŞÜŞÜ YANSIYACAK

Günlük olarak yapılan incelemelere göre elektrik tüketimi için fiyatlar saatler arasında da değişiklik gösteriyor. Elektrik tüketiminde en yüksek fiyatlandırmanın olduğu saatler 17.00 ile 21.00 saatleri arası olurken en ucuz elektrik fiyatlarının olduğu saatler ise 01.00 ile 07.00 saat aralığıdır.

Öğlen saat 12.00 ile 13.00 saatleri aralığı ise uygun fiyatların yer aldığı saat dilimleridir. Bu saatlerde yüksek elektrik gücü isteyen elektronik aletlerinizi çalıştırabilirsiniz. Ay sonundaki faturanıza fiyat düşüşü yansıyacaktır. (Karar)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.