Düşük faizli konut kredisi ne zaman başlıyor? Aylık taksitler belli oldu

Düşük faizli konut kredisi ne zaman başlıyor? Aylık taksitler belli oldu
Ev sahibi olma hayali kuran düşük gelirlilere düşük faizli konut kredisi verileceği duyuruldu. Ancak ne zaman başlayacağı açıklanmadı. Peki ilk kez ev alacak vatandaşlara verilecek yüzde 1.20 faizli konut kredisi aldığınızda kaç lira aylık taksit ödersiniz? Ayrıntılar haberimizde.

İlk defa ev alacaklar 1.20 faizli konut kredisini dört gözle bekliyor. Ancak kredinin aylık taksitleri el yakıyor. Şimdiden hatırlatalım düşük faizli konut kredisinin aylık taksitlerini ödemek için yine de sağlam bir aylık geliriniz olması gerekiyor.

Bu ay içinde Meclis'e sunulması beklenen düzenleme ile konut almak isteyenlere kolaylık sağlanması hedefleniyor. Bu düzenleme kapsamında vade sürelerinin 15 yıla kadar uzatılacağı tahmin ediliyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

para1200.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurması beklenen bu konut kredisinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Ev sahibi olma hayali kuranlar için vade süresinin 15 yıla kadar uzatılması gibi kolaylık sağlayacak düzenlemede sona gelindi.

konut4.jpg


1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ AÇIKLAMASI AYLAR ÖNCESİNDE YAPILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birkaç ay önce "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyası için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu konunun Ekim ayında Meclis'e sunulması bekleniyor.

konut6.jpg

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez konut kredilerini sınırlama kararı almıştı. Bu kararın ardından, düşük faizli konut kampanyalarının, yatırımcılardan ziyade ihtiyaç sahibi vatandaşların konut sahibi olmasını desteklemesi bekleniyor.

Daha önceki kampanyalara bakıldığında, vade süresinin 180 ay, yani 15 yıla kadar uzatılması öngörülüyor.

BANKALAR KONUT KREDİSİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI: İŞTE ÖRNEK TAKSİT TABLOLARI

180 ay vadeli konut kredilerinde çekilecek miktarlar, bankaların sunduğu tekliflere göre farklılık gösterecektir. Tahmini ödeme miktarları şu şekilde hesaplanabilir:

1.000.000 TL için aylık taksit tutarı yaklaşık 13.587,23 TL olacak, toplam ödeme ise 2.445.701 TL olacaktır.

2.000.000 TL için aylık taksit tutarı yaklaşık 27.174 TL olacak, toplam ödeme ise 4.891.401 TL olacaktır.

3.000.000 TL için aylık taksit tutarı yaklaşık 40.762 TL olacak, toplam ödeme ise 7.337.102 TL olacaktır.

4.000.000 TL için aylık taksit tutarı yaklaşık 54.349 TL olacak, toplam ödeme ise 9.782.802 TL olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.