Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Dünya'ya bi haller oluyor!

Bu gün sizlere dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen olaylardan bahsesedeceğim.

Meksika'nın Cuauthemoc kentinde sarı başlı Ardıç cinsi kuş sürüsü yere çakıldı. Sürüyü oluşturan 100 kadar kuş telef olurken, sürüdeki diğer kuşların tekrar havalanarak yola devam ettiği görüldü. Sürünün yere çakıldığı anlarsa güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kuş sürüsünün düşüşüne neyin sebep olduğu henüz belirlenemedi. Sarı başlı Ardıç kuşları, yaz aylarını Kanada'nın kuzeyinde geçirirken kış mevsiminde ise Meksika topraklarına göçerler.

Mahalle sakinleri sokaklarında gördükleri onlarca ölü kuşu polise bildirdi. Olayın nedenini araştırmak için yetkililer, araştırma yapmak için bir zooteknist veterinerden yardım istedi.

Uzmanlar, göçmen kuşlara yakın bir ısıtıcıdan çıkan zehirli gazların kuşlara etkisi veya kondukları elektrik hattında aşırı yükleme sonucu böyle bir olayın yaşandığı görüşünde.

Arjantin'in güneyindeki Ushuaia kentinde ise bir iskelenin yakınlarında onlarca yalancı katil balina yine henüz bilinmeyen bir nedenle karaya vurdu. Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, yaklaşık 40 ila 50 civarında olan yalancı katil balinalar, kıyıdaki kayalıklara çarpmış. Sonra sahile çıkmaya çalışmıştı. Olay karşısında çevredekiler şaşkınlığa uğramış, sahil güvenlik ekipleri bölgeye geldiğinde ise karşılarında gördüklerine inanamadılar. Grubun içinden yaklaşık 10 kadar yalancı katil balina sığ sularda mahsur kalmıştı.Sahil güvenlik ekipleri kurtarma operasyonu başlattı. Çevredekilerin de desteğiyle, iskelenin altında sıkışmış ve denize geri dönememiş balinalar kurtarıldı. Neyse ki yetkililerin bildirdiğine göre olayda hiç bir balina ölmemişti.

Yaşanan olay gizemini koruduğu için yalancı katil balinaların bu ilginç davranışına neyin sebep olduğu henüz çözülemedi. Henüz herhangi bir açıklama yetkililerden gelmedi. Diğer taraftan sosyal medya kullanıcıları ise konu hakkında farklı yorumlarda bulundu. Avcılardan kaçmak için veya deniz trafiğinin olumsuz etkilediği yön bulma becerileri sebebiyle kıyıya vurduğu yönünde .

Yine benzer bir haber bu sefer ülkemizde: Antalya'nın Kaş ilçesinde. Dünyaca ünlü Patara Plajı'nda çok sayıda yavru balık kıyıya vurdu. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen olayda dalgalarla kıyıya vuran balıkların sebebi ise tahmin edeceğiniz gibi henüz belli değil.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları