Dünyanın en heyecanlı festivali 'San Fermin'

Dünyanın en heyecanlı festivali 'San Fermin'
İspanyolların 700 yıllık geleneği olan 'San Fermin' Festivali'nin ikinci gününde 'Encierro' ismi verilen boğalarla birlikte koşma etkinliğinden renkli görüntüler geliyor.

(AA)-İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona kentinde düzenlenen dünyaca ünlü San Fermin Festivali'nin en büyük etkinliği olan boğalarla koşu, ikinci gününde de devam etti. ''Encierro" olarak adlandırılan ve kent merkezindeki 875 metrelik yolda yapılan koşuda beyaz pantolon, tişört ve spor ayakkabı giyen katılımcılar, boyunlarına da San Fermin'in sembolü kırmızı fularını bağlayıp boğalarla birlikte koşuyorlar.

asddd.jpg

SAN FERMİN FESTİVALİ NEDİR ?

San Fermin Festivali, Kuzey İspanya'daki Pamplona şehrinde her yıl 6 Temmuz ile 14 Temmuz arasında düzenlenen geçmişi eskilere dayanan bir kutlamadır. Bu kutlamada en önemli aktivite “encierro” yani boğaların koşması olmakla beraber festival hafta boyunca süren birçok diğer geleneksel etkinlikleri de kapsar. Yerel dilde “Sanfermines” olarak bilinir ve bu festival bir bütün olarak Pamplona ve Navarre'nin koruyucu meleği olan San Fermin onuruna düzenlenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.