Dünyadaki en küçük uçan cisim olan Microflier'ın tanıtımı yapıldı

Dünyadaki en küçük uçan cisim olan Microflier'ın tanıtımı yapıldı
Havacılık teknolojisinde çığır açacak olan Microflier’in dünyadaki en küçük uçan mikroçip olarak kaydedildi.

İşte dünyanın en küçük dronu

Yapılan araştırmalar sonucunda uçabilen tohumlardan ilham alan ekip, geliştirdikleri cihazın yapım aşamasında yapay zeka kullandı.


ShiftDelete.Net'in haberine göre, Northwestern Üniversitesi ekibi, microflier adını verdikleri 1 milimetreden küçük boyutlara sahip mikroçipi uçurmayı başardı. Akçaağaç gibi tohumunu uzak mesafelere taşıyabilen bitkileri inceleyen ekip, topladıkları veriler ile bilgisayar modellemesi gerçekleştirdi.

dunyanin-en-kucuk-dronu-gelistirildi-microflier-1.jpeg.jpg

Tohumlara benzer bir aerodinamik ile geliştirilen cihazlarda 3 adet mikro kanatçık, kauçuk alt kısım ve elektronik bileşenler bulunuyor.

 

Geliştirilmiş en küçük uçabilen cisim olduğunu belirten ekip, ölçüm yapabilmek için cihaza sensör, batarya ve anten yerleştirdiklerini açıkladı. Birçok farklı alanda kullanılabilen cihaz ile hava partiküllerinin kalite ölçümü yapıldı.

 

Cihazların geniş bir alana yayılması için uçaklardan ve binalardan atılabileceğini belirten ekip, “Bu tür geçici kullanım süresine sahip elektronik sistemleri suya maruz kaldığında doğaya zarar vermeyecek maddeler ile üretiyoruz. Çözünebilen polimerler, kompost haline getirilebilen iletkenler ve devre elemanlarını tercih ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.