Dünyaca ünlü teknoloji şirketi iflasın eşiğinde! Teknolojik değişimlere ayak uyduramadı

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi iflasın eşiğinde! Teknolojik değişimlere ayak uyduramadı
Dünya çapında sayılı olan şirketler arasında yer alan Toshiba, uzun bir süredir finansal krizin içindeydi. Hızla değişen teknolojik değişimlere ayak uydurmakta zorlanan şirket iflasın eşiğine geldi.

Japonya’nın Tokyo şehrinde ürünlerini üretmekte olan bir markadır. Toshiba; güç kaynakları, enerji üretimi, İnternet çözümleri, elektronik parça ve bilgi sistemleri gibi alanlar kapsamında da yatırımlarda ve üretimlerde bulunmaktadır.

FİNANSAL KRİZİN İÇİNDEYDİ

Japonya ekonomisinin güçlü lokomotiflerinden, dünyaca ünlü teknoloji devi Toshiba, zor günlerden geçiyor. Hızla değişen teknolojik değişimlere ayak uydurmakta zorlanan şirket uzun bir süredir finansal krizin içindeydi. Şirket şimdilerde ise bir yeniden yapılandırma sürecinin başlangıç ​​çizgisinde duruyor.

dad.png

İLK ÖDEME 50 MİLYAR YEN

Gendai.media.com'un haberine göre, 18 Temmuz'da Toshiba'yı satın almayı planladığını açıklayan yarı güç iletkenleri (buji) üreten ROHM firması, şirketi kurtarma planını da açıkladı. ROHM yetkilileri, toplam 300 milyar yen (yaklaşık 2,1 milyar dolar) katkıda bulunmayı hedefleyen Japan Industrial Partners (JIP) liderliğindeki bir konsorsiyuma katılacağını duyurdu.

Konsorsiyum üyelerinden NGK SPARK PLUG da 19 Ağustos'ta Toshiba'ya toplam 50 milyar yen katkıda bulunacağını ilan etti.

377acb734c527f4f137e23f09d16a919.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.