Dönercilerden aşırı sıcaklara ilginç çözüm

Dönercilerden aşırı sıcaklara ilginç çözüm
Termometreler 43 dereceyi göstermeye başlayınca Diyarbakır'daki dönerciler kendilerine serinlemek için ilginç bir çözüm buldu.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da, Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü kentte daha önce 14 Ağustos'a kadar süreceğini bildirdiği sıcak hava dalgasının 20 Ağustos'a kadar devam edeceğini açıkladı. Günlerdir 40 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, özellikle dönerci ve fırın gibi işletmelerde çalışanları zorluyor. Bağlar ilçesinde, günlük yaklaşık 450 kilo tavuk dönerin satıldığı bir iş yerinde ustalar, mesai saatlerini düşürerek çift vardiya sistemine geçti. Bazı ustalar da günün en sıcak saatlerinde, başka bir çalışanın da yardımıyla sırtlarına buz bağlayıp döner kesiyor.

diyarbakirda-donercilerin-sicakla-zorlu-mucadelesi-sirtinda-buz-kutlesi-ile-calisiyor-2001-dhaphoto2.jpg

'HER TARAFTA KÖZ DE ATEŞ OLDUĞU İÇİN BİZİ BURADA SICAKLIK BASIYOR'

Döner Ustası Ertan Çiçek, odun ateşiyle dönerlerin pişirildiği iş yerinde sıcaklığın ısıyla birlikte daha da yükseldiğini ifade ederek, “Ateşlerimiz biraz yüksek. Tüp olmadığı için sıcaklık biraz daha çok. Her tarafta köz de ateş olduğu için bizi burada sıcaklık basıyor. Serinlemek için belimize buz bağlayıp çalışıyoruz. Çift vardiya şeklinde yer değiştirip dinleniyoruz” diye konuştu.

Döner ustası Bülent Gündeş ise “Sıcaklarla mücadeleyi de ara sıra arkadaşlarla aramızda dinleniyoruz. Bazen sırtımıza buz bağlıyoruz. O şekilde günü geçiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

diyarbakirda-donercilerin-sicakla-zorlu-mucadelesi-sirtinda-buz-kutlesi-ile-calisiyor-2001-dhaphoto3.jpg

diyarbakirda-donercilerin-sicakla-zorlu-mucadelesi-sirtinda-buz-kutlesi-ile-calisiyor-2001-dhaphoto5.jpg

diyarbakirda-donercilerin-sicakla-zorlu-mucadelesi-sirtinda-buz-kutlesi-ile-calisiyor-2001-dhaphoto4.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.