Dondurucu soğuklar geldi 'Çok kuvvetli şekilde geliyor'

Dondurucu soğuklar geldi 'Çok kuvvetli şekilde geliyor'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 09 Ocak Salı gününe ait hava haritasını yayımladı. İşte yurt genelinde il il hava durumu...

Meteoroloji’nin 09.01.2024 tarihli yayınlamış olduğu hava durumu haritasına göre;

Son 24 saatte Ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilmekle beraber yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji ve Bakan Özhaseki'den 11 ile 'sağanak' uyarısı... Gök gürültülü yağış bekleniyor - Son Dakika Haberleri İnternet

Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin edilirken Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞINDA DURUM

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sıcaklıklarının, batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) azalması bekleniyor.

5 il için sağanak yağış uyarısı! - Günün Haberleri

RÜZGAR DA DURUM

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; Marmara ve zamanla Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yurdun batı kesimlerindeki yağışların, Muğla ve Çanakkale çevresi, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batısı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı bölgelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Sağanak yağış bir hafta daha sürecek! - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek bu yağışlar, akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde (1000 m üzeri) ve Çanakkale'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde ortaya çıkabilir.

Bu kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerinde hortum riski ve yerel dolu yağışı, kar yağışı beklenen bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi gibi yaşanacak olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı - 27.09.2021, Sputnik Türkiye

Batı Akdeniz'de devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışların, Antalya'nın doğusu ile Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde; Doğu Akdeniz'de ise öğle saatlerinden sonra Adana il geneli ile Mersin'in doğu çevreleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklenmektedir.

Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerinde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.