Donald Trump’un şirketi için bugün kara gün

Donald Trump’un şirketi için bugün kara gün
15 yıl süreyle ABD vergi dairelerini dolandırmaktan suçlu bulunan eski başkan Trump'ın şirketi, en fazla 1,6 milyon dolarlık bir cezayla karşı karşıya, ancak şirket, temyize gitmeyi planladığını açıkladı.

 

ABD eski Başkanı Donald Trump''ın kendi adını taşıyan şirketi, 15 yıl süreyle vergi dairelerini dolandırmaktan suçlu bulunmuştu. 1,6 milyon dolarlık cezayla karşı karşıya olan şirketin alacağı ceza bugün belli olacak

Manhattan''daki jüri üyelerinin geçen ay Trump Organization''a bağlı iki şirketi 17 iddiadan suçlu bulmasının ardından New York eyalet yargıcı, cezayı kesecek.

Manhattan ceza mahkemesinden Yargıç Juan Merchan, Trump''ın ailesi için 50 yıl süre çalışan ve şirketin eski mali işler sorumlusu olan Allen Weisselberg''i beş ay hapis cezasına çarptırmıştı. Weisselberg, mahkemede tanık olarak da dinlenmişti. Söz konusu şirketin alacağı ceza, bu tanıklığın akabinde belli olacak.

Trump''ın şirketi, en fazla 1,6 milyon dolarlık bir cezayla karşı karşıya, ancak şirket, temyize gitmeyi planladığını açıkladı. Davada başka hiç kimse suçlanmadı veya hapis cezasına çarptırılmadı.

Missouri-Kansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi''nde beyaz yakalı suçlarda uzmanlaşmış bir profesör olan Bill Black, beklenen cezayı, Trump dahil kimse için "caydırıcı" olmadığını belirterek potansiyel maksimum ceza miktarını eleştirdi. Black, "Bu bir saçmalık. Bu cezadan dolayı kimse bu tür suçları işlemekten vazgeçmeyecek" dedi.

Trump ayrıca, kendisini ve çocukları Donald Trump Jr., Ivanka Trump ve Eric Trump''ı kredi ve sigortadan tasarruf etmek için net servetini ve şirket varlıklarının değerini şişirmekle suçlayan 250 milyon dolarlık bir hukuk davasıyla karşı karşıya.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.