Doların 20 TL olacağını önceden bilmişti: Selçuk Geçer seçim sonrası dolarda yaşanacakları açıkladı!

Doların 20 TL olacağını önceden bilmişti: Selçuk Geçer seçim sonrası dolarda yaşanacakları açıkladı!
Dolar ve gram altın tahminleriyle adından sıkça söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, seçim sonrasında doların durumuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçer, kazanacak olan ittifakın dolarda nasıl rol oynayacaklarını karşılaştırdı.

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

Doların 20 TL''ye yükseleceğinin haberini önceden veren Selçuk Geçer, Türkiye''nin gün saydığı 14 Mayıs seçimlerinin ardından dolar kurunda nelerin yaşanacağını açıkladı. Ünlü ekonomist, mevcut iktidarın veya muhalefet kanadının seçimi kazanması durumunda dolarda nasıl bir değişiklik yaşanacağını tek tek anlattı. Geçer, iki senaryoyu da ayrı ayrı değerlendirdi.

SEÇİMİ CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA DOLAR NE OLUR?

Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında "Birinci senaryoda mevcut iktidar seçimi kazandı diyelim. Bu yanlış ve anlamsız politikaları devam ettirdikleri sürece kur üzerinde baskı artacaktır. En iyi ihtimalle dolar enflasyon değerine giderse 35 ile 40 lira arasına yükselir

 Birinci senaryonun ikinci versiyonu şöyle olabilir. "Ya biz bu ekonomik gerçekleri artık gördük kabullendik. Bundan sonraki 4 yılda düzeltmek adına ekonomik gerçeklere göre hareket edeceğiz" derlerse yine işleri zor. Çok iyi işler yapsalar bile bir buçuk senede işi geri çeviremezler.

SEÇİMİ MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA DOLAR KURU NASIL OLUR?

İkinci senaryo da Kılıçdaroğlu''nun cumhurbaşkanı olması ve her şeyin yolunda gitmesi senaryosu. Bu her şeyin yolunda gitme senaryosu da şu; ekonomi ile ilgili adam gibi modellerin uygulanması ve kurumlara tekrar güvenin sağlanması lazım. Bunları yaparlarsa 5-6 ay içerisinde yine kur dalgalanmaları görürüz, yabancılar yine anında Türkiye''ye koşmazlar" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.