Dolarda kızılca kıyamet kopacak 'Yatırımcılar dikkat'

Dolarda kızılca kıyamet kopacak 'Yatırımcılar dikkat'
Ünlü ekonomist, dolara ilişkin korkutucu senaryoyu açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolara ilişkin ‘kıyamet senaryosuna hazır olun’ diyerek bombayı patlattı.

Milyonlarca vatandaş elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu neticede dolarda tercih edilen bir yatırım aracı oldu. Doların 30 TL barajını geçmesi de dikkat çekti. Bu noktada bazı yatırımcılar ekonomistlerin doların geleceği hakkındaki yorumlarını merak ediyor.

dolar-5.jpg

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ ANGOLA İLE AYNI SEVİYEDE”

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, YouTube’da canlı yayında dolara ilişkin ‘kıyamet senaryosuna hazır olun’ diyerek açıkladı. Zelyut, dolar ve enflasyonun pik yaparak rekor kıracağının altını çizdi.

‘Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Dolarda bahar havası kimse beklemesin.’ diyen Evren Devrim Zelyut, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s açıkladığı verilerinde Türkiye’nin kredi notunu pozitife çevirdiği B3 seviyesinin yatırım yapılabilir bir seviye olmadığını ve aslında Ba ile A3 seviyesi olmasının gerektiğini vurguladı. Zelyut, "Şu anki not seviyemiz; Angola, Kongo, Moldova ve Moğalistan ile aynı seviyede” dedi.

“DOLAR VE ENFLASYON CANIMIZI YAKACAK”

Moody’s raporunda pozitife dönmesinin tek sebebinin para politikası olduğunu söyleyen Zelyut, Türkiye’deki siyasi, hukuk, eğitim ve üretim anlamında da yenilikler yapılmasının ve raporda bunlarında yer almasının gerektiğini belirtti.

Zelyut, kıyamet senaryosunda olacakları şu ifadeler ile anlattı:

“Enflasyon pik yapacak. Zirve 70’lerden 50’ye doğru gelecek. 50’den aşağı inmesi zor. Uzun süre kalacağı için siz dolarda ve enflasyonda en kötüsüne şimdiden hazırlık yapın. Çünkü bu enflasyonun pik yapacağı noktaya kadar doların da yukarıya doğru gideceği için canımızı fena yakacak.”

evren.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.