Dolar ve Euro durdurulamıyor! Rekor tazeledi

Dolar ve Euro durdurulamıyor! Rekor tazeledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası 11.47 lirayı aşan dolar, yeni güne 11.42 liradan başladı. Dolar saat 11.54 sıralarında 12.39'u görürken euro 13,87'i gördü.

Dolar 13'e Eruro 14'e koşuyor

 Dolar, halihazırda geçen haftaki faiz indiriminden bu yana yükselişini sürdürürken Erdoğan'ın açıklamaları aralıkta beklenenden yüksek bir faiz indirimi gelebileceği beklentisini artırdı. Bu da yükselişe katkıda bulundu

Dolar geçen hafta 11.32 lirayı görmesinin ardından dün gün boyunca 11-11.25 aralığında bir seyir izledi. Piyasa kapanışının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeni tarihi zirve geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ekonomi politikalarının aracı olan faizin seviyesini belirleyecek olan ülkenin ihtiyaçlarıdır. Enflasyonun parasal daralmalarla düşürebileceği kapalı ekonomiler dışında hiçbir karşılığının bulunmadığını gördük. Mandacı iktisatçıların ülkemizi açlığa, yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz. Bunun yerine sorunlarımızı kendi çözümlerimizle aşacak adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama üzerine dolar 11.25 liradan 11.47 liranın üzerine tırmandı.

Dolar yeni güne de 11.42 liradan başladı. Sabah saatlerinde 12.07 lirayı gördü.

Bu arada Euro da ilk kez 13 liranın üzerini gördü ve 13.60 liraya kadar çıktı.

kfgn.jpgeuro-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.