Dolar sahiplerinin uykuları kaçacak! O tarihte resmen başlıyor

Dolar sahiplerinin uykuları kaçacak! O tarihte resmen başlıyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Nisan'da yapacağı PPK toplantısında alınacak faiz kararı merak konusu oldu.

Haziran ayında yüzde 8.5 olan politika faizleri, ekonomi modelinde yapılan köklü değişiklik ile mart ayında yüzde 50 seviyesine çıkarıldı.

Aylardır kesintisiz şekilde süren parasal sıkılaşma sürecinde piyasalar, faizlerin sürpriz gelişmeler yaşanmaması halinde artırılmayacağı şeklinde görüş bildirirken, dolar sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

FAİZLER İNDİRİLECEK, DOLAR KURUNUN KADERİ DEĞİŞECEK

AA Finans'ın yaptığı PPK beklenti anketine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 25 Nisan tarihinde yapacağı toplantıda faizler aynı bırakılacak.

Raporda en dikkat çekici bölüm ise, politika faizinin yıl sonunda yüzde 36.5 seviyesine indirilmesi oldu.

TCMB'nin yıl sonuna kadar toplamda 850 baz puanlık faiz indirimi yapmayı planladığı ifade ediliyor. Ancak, bu indirimlerin dolar kurunu olumsuz etkileyebileceği öne sürülüyor.

Elinde doları olanlar kara kara düşünecek 'Dünyaca ünlü banka birçok tahmini yerle bir etti' 1

Uzmanlar, faiz indirimleri ile dolar kuru arasında bir ilişki olduğunu belirtiyor ve ekonomik göstergelerde belirgin bir iyileşme olmadan faiz indirimlerine gidilmesi durumunda döviz kurlarında sert yükselişlerin yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Tahminlere göre, 850 baz puanlık faiz indirimi yıl sonuna kadar periyodik olarak gerçekleştirilecek ve faiz indirim kararları aylara yayılacak. İlk faiz indirimi için potansiyel bir tarih olarak Eylül ayı öne çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.